"Огилви груп България" с международно отличие за аудио-визуалната изложба „Картини за слушане“

https://www.24chasa.bg/novini/article/8680577 www.24chasa.bg

Престижният приз от Киевския рекламен фестивал (KIAF) е единственото отличие за българска агенция тази година

"Огилви груп България" (Ogilvy Group Bulgaria) е единствената агенция у нас, отличена с две награди на Киевския международен рекламен фестивал (KIAF) тази година. Той се организира от All-Ukrainian Advertising Coalition – пълноправен член на Европейската асоциация на комуникационните агенции (EACA) и ежегодно събира над 140 компании от различни държави, които се състезават с креативните си постижения в 12 основни категории.

Журито, в което влизат водещи международни експерти, отличи "Огилви груп България" с две награди в категория Design & Branding и подкатегория Brand environment & Experience design за креативната идея, която представя първия български аудиосериал, написан от Богдан Русев - „P.S. Някой трябва да плати“.

За официалната му премиера в партньорство с платформата за аудио и онлайн книги Storytel екипът на агенцията създава аудио-визуалната изложба „Картини за слушане“. В нея са включени илюстрации на основните епизоди от сериала, които посетителите могат не само да видят, но и да чуят. Картините, изработени от кабел с техниката One-line-only, завършват със слушалки, чрез които зрителят чува аудио съдържанието на конкретен епизод.

Бронзовите отличия са връчени на "Огилви груп България" в категория с традиционно силна конкуренция, в която тази година не е присъдена първа награда.