Доц. Мангъров и още лекари предизвикват щаба на диспут за COVID-19

https://www.24chasa.bg/novini/article/8685871 www.24chasa.bg
Доц. Атанас Мангъров

Дебат на тема „Коронавирус“ с участието на Националния оперативен щаб поискаха някои от основните критици на структурата чрез отворено писмо, изпратено и до медиите.

Доц. Атанас Мангъров, д-р Георги Тодоров, д-р Стоян Алексов, д-р Владимир Николов и бившият евродепутат д-р Антония Първанова през последните месеци категорично се противопоставят на мерките, вземани от държавата срещу коронавируса и сега искат да докажат правотата си на диспут в БТА на 17 юни, предаде bTV.

Авторите на писмото отбелязват, че „в страната ни се наблюдава разминаване в аргументите, изказвани от медицински лица, що се отнася до инфекциозно заболяване, наречено COVID-19 и обявено за пандемия, което не е и никога не било обявявано за Особено опасна инфекция“, като щабът, от една страна, „има пълен достъп до целия медиен ресурс на държавата“, а, от друга, мненията на опонентите на НОЩ „си проправят път през алтернативни канали за информация, каквито са социалните мрежи и някои медии без национална представителност“.