Борисов: Повече няма да затваряме заради вируса, мерките работят (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8693074 www.24chasa.bg
Бойко Борисов

Няколко дни подред има различни тези, макар, че вчера много ясно казах във Варна – повече няма да затваряме с противоепидемичните мерки. Това заяви пред министрите премиерът Бойко Борисов. Той изрази недоумение от поведението на заразените, които уж били интелигентни хора, но опитвали да се лекуват, да го крият, правели се на герои и излагали на риск огромен брой хора. Където имаме клъстери, налагаме веднага мерки, отсече Борисов. Той повтори препоръките за дистанция и дезинфекция.

След което гневно добави- „Не разбирам тези, които искат да се лекуват в чужбина, че било по-добро лечението там. Стотици милиони даваме на здравните каси в чужбина, е, хубаво де, и техните доктори ли не разбират“.

По повод продължаващите спорове за тестуването, премиерът попита: „какво ще ни донесе теста, освен харчене на пари? Тезата за тестуване върви само ако има лекарство и има карантина“ . Не разбирам още нещо, сподели премиерът- „ЕК иска да капарираме ваксина ида дадем милиарди за нея, ваксина няма, а в София има протести, няма ваксина, но има протести. Да участваме ли за ваксина, или да не участваме?“ . Борисов добави също, че днес ще разпитват италианския му колега Джузепе Конте заради големия брой починали в Италия. И заключи, е нашите мерки били навременни и най-добрите, иначе и той щял да бъде клиент на прокуратурата.