Турският лекарски съюз критикува разхлабването на мерките в страната

https://www.24chasa.bg/novini/article/8695427 www.24chasa.bg
СНИМКА: РОЙТЕРС

Турският лекарски съюз критикува решението за облекчаване на ограниченията, наложени в борбата срещу разпространението на коронавируса, като заяви, че тези действия не са научно обосновани и са предприети твърде рано, преди страната да е преодоляла първоначалната вълна на пандемията, предаде Ройтерс.

От 1 юни Турция премахна забраната за излизане от вкъщи през уикендите, възстанови междуградските превози и някои международни полети и отвори отново кафенетата, ресторантите, плажовете и фитнес залите, предава БТА. 

Правителството призова населението да остане бдително и определи като успешни мерките на страната срещу пандемията. Близо 4800 души починаха от COVID-19 в Турция, като през последните дни броят на смъртните случаи спадна до около 20 на ден.

Но Джавит Ъшък Явуз, член на екипа за изследване на коронавируса в Турския лекарския съюз, заяви, че все още няма доказателства, че пандемията е под контрол и предупреди, че премахването на ограниченията е довело до повече случаи на заразяване.

"Подранилите решения за отваряне, които не са базирани на научни факти, особено от 1 юни, предизвикаха увеличение на броя на случаите и на броя на пациентите, получаващи лечение в интензивните отделения и нуждаещи се от респиратори", изтъкна той.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов

Почти не сваля от ухото телефона си актьорът Антоний Аргиров, видя "България Днес". Изигралият ролята на бармана Коки в сериала "Стъклен дом" артист върти здрава комуникация дори и когато е в компанията на свои колеги и

С максимално леки присъди се разминаха габровските лекари, чиито немарливи действия причиниха смъртта на родилката Десислава Манолова и бебето й. Според Върховния касационен съд доказателствата за вината на бившия шеф на АГ отделението в местната болница д-р Димитър Ангелов и колежката му д-р Севдалина Колева са безспорни