Наемател и хазяин са убитите в Казанлък, ръгали се един друг

https://www.24chasa.bg/novini/article/8701818 www.24chasa.bg
Блокът, в който се е разиграла кървавата драма в Казанлък СНИМКИ: Авторът

Наемател и хазяинът му се оказаха двете жертви на двойното убийство в Казанлък. 

36-годишният Николай живеел под наем в апартамента на втория етаж на 44-годишния Жельо в блок №15 в местния квартал "Изток", където и двамата бяха открити мъртви тази сутрин.

Хазяинът вчера отишъл на гости на своя наемател и двамата започнали да пият. В 21:30 часа поръчали на таксиметров шофьор да им докара алкохол до жилището - услуга, която се предлага в града. Продължили да пият и към полунощ опитали отново да поръчат алкохол на същия таксиджия, но той не вдигнал.

Живеещи в блока са подали сигнал до МВР около 2 часа тази сутрин поради идващ силен шум от жилището. Униформените е трябвало да разбият вратата на апартамента, тъй като бил заключен. На масата в стаята, в която са открити двата трупа, освен алкохол е намерен и телефон, от който бил направен опит да се свърже с тел. 112. Вероятно някой от двамата починали със сетни сили е набрал номера, но не успял да осъществи контакт.

Първоначалната версия е, че Николай и Жельо са си нанесли смъртоносни рани с хладно оръжие. Към момента се смята, че няма друг замесен. Не е ясна и причината за кървавата драма.

В апартамента с Николай живеело и кучето му - дого аржентино, което стана ясно, че е обезобразило Жельо, но все още няма данни дали това се е случило преди или след смъртта на 44-годишния мъж. Домашният любимец не е посегнал на собственика си. Той е откаран в общинския приют и е упоен.

36-годишният Николай е работел в сферата на строителството, а хазяинът му Жельо се е занимавал с животновъдство.