Кънчо Стойчев: Записът с Бойко Борисов е фалшив (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8702337 www.24chasa.bg
Кънчо Стойчев КАДЪР: БНТ

Божков няма да направи партия

По повод последния запис за Бойко Борисов, който изтече в социалните мрежи, социологът Кънчо Стойчев заяви пред БНТ, че той е фалшив и със сигурност това не е гласът на премиера. "Това не е езикът, който използва Борисов. Там звучи глас на човек, който е употребил алкохол, а Борисов не е човек, който употребява алкохол", твърди социологът.

"Това не може да се тълкува в сериозен политически анализ. Това са заявки, които целят нещо друго, но той няма как да влезе в политиката, тъй като няма как да влезе в държавата, без да бъде задържан. Така че за мен това е невъзможно и нелогично", коментира тази сутрин пред БНТ социологът Кънчо Стойчев относно политическия проект, който готви укриващият се в Дубай бизнесмен Васил Божков.

"България се справи добре в овладяването на епидемията, независимо че бяха допуснати някои неточности и глупости, като например ненужното спиране на майчината помощ на бременните жени за 45 дни и затварянето на парковете", коментира Стойчев.

Относно партиите според него БСП няма да може ефективно да се включи в управлението без нова коалиционна политика и без да е доста отворена. "Напрежението между патриоти и ГЕРБ ще се изостри, но това няма да доведе до разпад на коалицията", каза още социологът.