121 седмокласници минаха през рамка за дезинфекция на изпита

https://www.24chasa.bg/novini/article/8703635 www.24chasa.bg

- Умната машина чисти по четирима за минута от глава до пети

- Българска компания предлага иновативен продукт COVID-19

121 седмокласници от столичното 51-о средно училище "Елисавета Багряна", които се явиха на външно оценяване по български език и литература в понеделник, влязоха в сградата, като преминаха през умна машина за дезинфекция. Рамката беше поставена пред училището. Преди тях влязоха квесторите, а на двора ги посрещна директорът Асен Александров.

"Децата бяха спокойни и успяха да влязат в училището само за половин час. Дезинфекцираш ръцете си, вземаш си чифт ръкавици и маска. Като минаваш през рамката, за 4 секунди се впръсква сертифициран дезинфектант, който не може да предизвика алергия. Подът пък представлява постелка дезинфекцираща течност. Това е последно чудо на техниката за дезинфекция", каза за "24 часа" Асен Александров. Рамката ще бъде поставена пред училището и в сряда, когато е изпитът по математика.

Рамката се нарича DOORDESFECTO LIGHT. Тя е подходяща за магазини, предприятия, административни сгради и всички обекти, където минават много хора.

Българската компания "ЮниВалент" ЕООД предлага иновативно и практично решение именно за обществени сгради - специална рамка за дезинфекция, която се поставя на входа. DOORDESFECTO LIGHT е предназначена за хигиенизиране на персонал и посетители в учреждения, болници или други зони с висок риск за разпространение на инфекции. Подходяща е също за работещите в зони, изискващи висока хигиена, като предприятия от хранително-вкусовата промишленост, производство на електронни компоненти и други. Рамката е приложима и за търговски комплекси, пазари, административни сгради, училища и детски градини, банки, офиси - за различни по големина обекти, където преминават много хора. Тя е ефективно решение за осигуряване на по-добра хигиена при влизане в сградите на общинските администрации и държавните ведомства.

"Конструкцията на DOORDESFECTO LIGHT е модулна, лесна за транспорт и монтаж, а теглото е 130 кг. Управлението е интелигентно и не е необходимо специално обучение за работа с нея", обясниха от компанията. Машината се захранва с 220 волта, като оперативните напрежения са 24 волта и не изисква постоянен надзор.

Рамката е изградена от метални профили с алуминиеви композитни панели за стени, монтирани върху метална основа. Дезинфекционна постелка, напоена със специален разтвор, осигурява хигиенизирането на подметките на обувките.

DOORDESFECTO LIGHT е снабдена с диспенсер за почистващ гел за ръце, диспенсер за еднократни ръкавици и диспенсер за еднократна предпазна маска. Разполага с 10 дюзи от висок клас, чрез които специален дезинфекциращ разтвор се пулверизира до изключително фина мъгла. Дюзите за пулверизиране на разтвора са разположени вертикално от двете страни на рамката по 4 броя и още 2 броя на тавана. Тази конфигурация позволява да се създаде мъгла от разтвор с изключително фини размери, така че безопасно да преминават хора без специално защитно облекло.

Рамката е оборудвана със светлинна сигнализация за начало и край на дезинфекцията. Оптична система задейства процеса и не е необходимо ръчно управление чрез докосване до сензори или детектори.

Дезинфектантът се поставя в резервоар с вместимост 35 литра, който е монтиран в сервизната част на рамката и е защитен срещу неоторизиран достъп.

Капацитетът на DOORDESFECTO LIGHTе 6-10 души в минута. Продължителността на работа с едно зареждане на резервоара за дезинфектант е до 18 часа, в зависимост от потока хора. От "ЮниВалент" ЕООД обясниха, че могат да произвеждат 200 рамки месечно. А като допълнителна опция е възможността за поставяне на реклами върху конструкцията.

Производителят планира да пусне още продукти, които ще повишат сигурността и хигиената в големи обществени сгради. DOORDESFECTO MEDICAL е рамка, предназначена за приложение основно в медицински заведения и обекти от хранително-вкусовата промишленост. DOORDESFECTO THERMO е подходяща за големи търговски центрове с допълнителни функционалности към основните, като термокамера за измерване на температурата на преминаващите, интелигентни аналитични функции, безжична комуникация с център за обслужване. DOORDESFECTO аWALK е апостелка за дезинфекция на обувки с различни размери, а DOORDESFECTO HANDа е дезинфекцираща станция за ръце, която дава възможност за безконтактно нанасяне на дезинфекциращ препарат и е подходяща за клиенти на заведения или търговски обекти.

Повече за иновативните продукти може да научите на www.doordesfecto.eu.