Институтът Ройтерс: В. "24 часа" първи по аудитория и доверие сред печатните медии у нас

https://www.24chasa.bg/novini/article/8706378 www.24chasa.bg
Институтът Ройтерс: В. "24 часа" първи по аудитория и доверие сред печатните медии у нас

По обхват на аудиторията вестникът се нарежда веднага след трите големи национални телевизии

По обхват и влияние върху аудиторията вестник "24 часа" е първи сред печатните издания в България. Това сочат данните от ежегодния доклад на Ройтерс институт. Данните не са национално представителни, те са събирани само в градовете още преди кризата с коронавируса. Изследването този път е по-различно, класацията по доверие е в проценти, предните години беше по-скала от 1 до 10 сред тези, които познават марката и сред тези, които четат медиата.

33% от аудиторията чете вестника ни всяка седмица, като повече от три пъти на седмица четат 13%. Така "24 часа" се нарежда веднага след трите национални телевизии по обхват на аудиторията като изпреварва радиата. На първо място е Нова тв, на второ бТВ, на трето БНТ.

Спрямо миналата година "24 часа" бележи ръст - тогава процентите за седмичен обхват и четене повече от три пъти на седмица са били съответно 32% и 11%.

Сред онлайн изданията сайтът е поставен на пето място след сайтовете на Нова тв, бТВ, АБВ.нюз и Novini, като също има ръст спрямо миналата година. Според национално представителните проучвания на Гемиус обаче 24 часа онлайн е най-четеният новинарски сайт в България, с най-голям обхват сред аудиторията.

По доверие сред топ брандовете в България според Ройтерс институт на първо място е Българското национално радио със 72% доверие, следвано от Българската национална телевизия със 71%. Марката "24 часа" е на седмо място с 58% на сто доверие, отново първа сред печатните издания. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на