Институтът Ройтерс: В. "24 часа" първи по аудитория и доверие сред печатните медии у нас

https://www.24chasa.bg/novini/article/8706378 www.24chasa.bg
Институтът Ройтерс: В. "24 часа" първи по аудитория и доверие сред печатните медии у нас

По обхват на аудиторията вестникът се нарежда веднага след трите големи национални телевизии

По обхват и влияние върху аудиторията вестник "24 часа" е първи сред печатните издания в България. Това сочат данните от ежегодния доклад на Ройтерс институт. Данните не са национално представителни, те са събирани само в градовете още преди кризата с коронавируса. Изследването този път е по-различно, класацията по доверие е в проценти, предните години беше по-скала от 1 до 10 сред тези, които познават марката и сред тези, които четат медиата.

33% от аудиторията чете вестника ни всяка седмица, като повече от три пъти на седмица четат 13%. Така "24 часа" се нарежда веднага след трите национални телевизии по обхват на аудиторията като изпреварва радиата. На първо място е Нова тв, на второ бТВ, на трето БНТ.

Спрямо миналата година "24 часа" бележи ръст - тогава процентите за седмичен обхват и четене повече от три пъти на седмица са били съответно 32% и 11%.

Сред онлайн изданията сайтът е поставен на пето място след сайтовете на Нова тв, бТВ, АБВ.нюз и Novini, като също има ръст спрямо миналата година. Според национално представителните проучвания на Гемиус обаче 24 часа онлайн е най-четеният новинарски сайт в България, с най-голям обхват сред аудиторията.

По доверие сред топ брандовете в България според Ройтерс институт на първо място е Българското национално радио със 72% доверие, следвано от Българската национална телевизия със 71%. Марката "24 часа" е на седмо място с 58% на сто доверие, отново първа сред печатните издания. 

                                                                                                                                                                                                                                                                                                       

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена