Борисов: Нито ще се откажа, нито ще си отида през юли (Видео)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8712395 www.24chasa.bg

Без да посочва името на Цветанов, премиерът насочи авторството на атаките със снимки и записи към съпартийци

Нашите противници удариха дъното. Снимки в тоалетната, снимки в спалнята...Защо сега? Защото юли месец е важен месец. Това каза премиерът Бойко Борисов на извънреден брифинг в централата на ГЕРБ. 

Докато Борисов говори, зад него е застанала цялата парламентарна група на ГЕРБ, ръководството на партията, министри. Плътно до него е председателят на Народното събрание Цвета Караянчева, за която в разпространявания запис уж с гласа на Борисов са казани неласкави и цинични думи.

"България се справи с миграционната криза. Получаваме писма от колеги как се справихме с коронавируса. Ползвахме уменията на щаба и експертния съвет който създадохме. Днес говорихме с Шарл Мишел България да получи може би най-много пари в следващите месеци. Не е сигурно, но и днес заявихме, че като най-бедни ни трябват пари. България строи 2 невъзможни проекта - Балкански поток и интерконектора с Гърция. Утре ще пуснат съобщение за мощен консорциум - Дженерал Електрик, Росатом и френска компания за АЕЦ "Белене". За първи път руската страна разреши Уестингхаус да види техните горива какви са, за да има диверсификация в бъдеще", каза Борисов. 

"И какво получаваме? Компромати, манипулации. В учебниците на КГБ пише - когато създадеш компромат, трябва да е такъв, че да отвратиш този, който го гледа за себе си. Може ли да ме снимат в спалнята ми и после да трият снимката? С това показват, че е нагласено. Оставям на прокуратурата да си разследва кой е. Оставаше да има едно малко момче до мен и от тук да се хвърля направо. От Божков нито при мен, нито при партията не е идвала  и стотинка. С избори не могат да ни бият. Нещата, които изредих са за 100 години напред. Какво да кажа? Режат, монтират, правят, струват", каза Борисов. 

Преди няколко часа в сайта "Афера" се появиха снимки, за които се твърди, че са от спалнята на министър-председателя. На една от тях той е заснет да спи в леглото си.

"Тук колко хора има, не са ме видяли 20 години да пия, как ще говоря завалено. И много заплахи идват от държавния глава. За да не е само той в калта, дайте да ме вкарате и мен. Юли месец е много важен. Нито ще ме откажат, нито ще спра. След юли да правят каквото си искат. Страшно ги притеснява. Как да го предотвратим - с компромат. Гол премиер спи. Това ли е демокрацията. Наричат ни хунта, наричат ни диктатори. Ние сме жертва, не сме инициатори. За кой друг излезе. Чия друга спалня е интересната? Пускайте повече, даже не знам защо са ме снимали завит, да ме снимат гол. По-добре да ме бяха снимали гол. В Банкя в тоалетната ме записаха, сега в спалнята. Бенатова, да е жива и здрава, дойде, снима, прави интервю там, всички знаят какво има. По 4-5 часа ми се случва да спя. Да пуснат компромат с Цвета, тя знае колко я обичам и уважавам, тя е тук до мен. Тя е от малкото, които се карат с мен", каза Борисов. 

"Строи се на макс. Кое наложи тази ярост. След няколко месеца идват избори. Някой иска служебно правителство - защо? 1 млрд. щяха да се насочат в друга посока. Това е явно целта на днешното занятие. Моят заместник напуснал с мотиви. Желая му успех. До вчера викаше, че ГЕРБ е най-силната партия. Компромати са правени преди европейските избори", каза Борисов. 

"20-30 години в спалнята ми нищо не е променяно. Може да са били там и преди. Ако искаш да държиш нещо има каса. Как звучи, злато, евра, ужас, отвратително. В КГБ казват да подбереш истини. Нали съм най-пазен, защо ми е пистолет до главата. ", добави премиерът. 

"Децата ми се притесняват, внуците, звънят ми: Жив ли си. Аз като всеки човек имам живот. Аз не съм стерилен само да седя пред камера и да говоря. Като се ядосам говоря, после прегърна я, целуна я" каза премиерът и прегърна Цвета Караянчева. 

"Виждате какъв ресурс се изсипа срещу нас. Само се цитира едната страна - Божков. А неговите сътрудници? Мислите, че години наред не са знаели, че излизат пари от касата ли? Целта е да ни смачкат психически, след това ще ни посегнат и физически. От никой няма да се уплаша. Притеснен съм, защото когато спя съм беззащитен. Притеснен съм, защото дали ще ползвам тези услуги изобщо. Как ще ме снимат как спя. Може да са ме записали как хъркам, не знам дали хъркам. Ами ако се бях развил? Това ли искахме, това ли е демокрацията? Нямам ли право да си легна?", каза Борисов. 

"Манолев нямаше как да не бъде обвинен. Аз мога да съм сигурен, това не значи, че знам. Това което вълнува хората, трябва да се провери", каза Борисов. 

"Моля да отидете да попитате КФН дали съм пращал проверки. Той и президентът става независим в момента, в който е избран. Само че той отиде на пленум на БСП. КФН, КЗК, държавният регулатор ще се съберат и ще определят кой ще бъде. Когато ГЕРБ има глас, ще настоява за даден кандидат, това е демокрацията в цял свят. След като постъпи на работа, той не е свързан с нас", каза Борисов. 

"Радев ако го запишат вкъщи, дали си говорят така стерилно. Не признавам, че аз съм на записа, не знам откъде могат да вземат и къде да компилират. Интересува ме дали е законно. Ако е законно, тогава е проблем. Не слушам една и съща песен", каза Борисов. 

"Представяте ли си да кажа аз като премиер: Правителството ще бъде свирепо към президента. Той го каза, значи се готви да ни прави лоши неща. Понеже моят дядо са го били комунистите, ще бъда много нащрек. С всичко, което са показали, те не могат да ни бият. Социолозите почнаха да дават резултати. Продължаваме да сме първа политическа сила. Това е много притеснително", каза Борисов. 

"Радев, Цветанов, Слави Трифонов, са готови да се прегърнат с всички, само не и с ГЕРБ", каза той.

"Охраняват ме докато спя. Винаги когато се намали бдителността. Охраната на президента Радев и моята спят в един и същи двор. Понеже Радев мина границите искам да ви кажа, че той си позволява да вдига дрон и да ме снима. Като кажа на охраната, че ще сваля този дрон, те му казват и той го сваля. Охраната казват, че той го управлява. Твърдя, че той ме снима с дрон. Прокуратурата да извика НСО и да ги питат. Понеже джипките имат система да свалят дрон и като кажа, те му предават и той го прибира", каза Борисов. 

"От НСО ми казаха, че от Китай са му подарили дрон и той си го кара", каза премиерът. 

"Има много важни задачи юли месец. Тези които са дали възможност да просперира хазартът, сега са обвиняеми", каза Борисов. 

"С Божков съм говорил за двама футболисти и той ми е писал "няма проблем", каза Борисов. 

"Има големи професионалисти в НСО, познавам някои от тях 10-15 години. Ако някой е с много пари, може да ги пробие. Може да са пробили някой, то е достатъчно само да отвориш вратата и да щракнеш. Не съм мислил ще търся ли нова охрана. Искам през юли в Брюксел да защитя парите на България. Въпреки че се опитват да ме маскарят, те ме познават. Партията и хората са зад мен. Правим неща, които десетилетия ще останат. Дядо ми казваше: Не прави това, което не искаш да ти правят. Опонентите ми правят едно и също. Аз няма да живея в параноя. Няма да кажа: Я си оставете телефоните. Това ли е демокрацията, няма да ме принудят да живея в страх и да се гърча. Не съм се гърчил пред никой. Каквото ми е писано, аз сладко спинкам", завърши премиерът.