Янков: Водят БСП към пропаст, може да загуби регистрацията си

https://www.24chasa.bg/novini/article/8717711 www.24chasa.bg

"Имаме срок до 13 юли да приемем годишния финансов отчет. БСП е пред заплаха да загуби регистрацията си, а предстоят избори. Ние сме отговорни и няма да допуснем такава заплаха, изборите чукат на вратата. БСП се води към пропаст и трябва нов път", заяви депутатът от левицата Красимир Янков в предаването "Денят ON AIR" .

Той призна, че финансовото състояние на БСП е тревожно и ще има комисия, която ще установи наличния ресурс. Според годишния финансов отчет за 2019 г., текущите задължения на партията са 2,3 млн. лв. и има 3 млн. лв. надвзета субсидия. Очаква се тези задължения да са още повече, алармира депутатът от БСП.

"Промяната в БСП е възможна. Сегашният председател не може да осигури такава промяна. БСП се раздира от противоречия, неразбиране за процесите, които трябва да вървят. Отговорността най-вече е в този, който води дневния ред", каза Янков.

Той посочи, че Корнелия Нинова е премахнала възможността Конгресът да избира председател при условие, че се прецени, че не може да се проведе пряк избор за такъв. Предлага се картонена урна да се разнася наляво-надясно, отбеляза Янков.

"Ще направим всичко възможно вотът да бъде отчетен така, както гласуват членовете на партията. Не се предложи политически документ, идейна дискусия. Направихме опит да коригираме това. Констатирахме къде е партията и по кой път трябва да върви. Само аз съм инициирал да има такава платформа. Ще има мое предложение какво конкретно трябва да се направи в БСП. Моите претенции не са към личността Корнелия Нинова. Необходимостта от промяна е свързана от необходимостта от различна политика", обясни депутатът.

Според Янков експертите в партията не се използват, а се дават готови решения, които да бъдат потвърдени от колективния орган.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов