Пламен Бобоков се яви на разпит

https://www.24chasa.bg/novini/article/8729061 www.24chasa.bg
Пламен Бобоков

Бизнесменът Пламен Бобоков се яви преди малко на разпит в Националната следствена служба. Той пристигна с черно БМВ, придружен от адвокат Ина Лулчева.

"Не знам за какво ме викат, дошъл съм да окажа съдействие", заяви пред насъбралите се журналисти Пламен Бобоков. Той уточни, че не и информиран по кое дело е призован. 

По неофициална информация Бобоков е привикан на разпит като свидетел заради телефонната си комуникация с президентския секретар Пламен Узунов. Вероятно той ще отговаря и за отношенията си с русенския прокурор Николай Николов.

Преди ден Бобоков призна в тв интервю, че през 2019 г. е лобирал за назначаването на Николов за окръжен прокурор на Русе.

В края на миналата седмица след експертиза на над 200 GB информация, свалена от телефони и таблети на Бобокови, прокуратурата започна разследване за търговия с влияние.

Материалите по това дело са отделени от голямото дело срещу Бобокови, бившия зам.-министър на екологията Красимир Живков и още двама за вноса и обработката на боклук.     

Очаквайте подробности.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                           

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата