Висшето училище по телекомуникации и пощи – най-бързо развиващото се специализирано училище

https://www.24chasa.bg/novini/article/8729502 www.24chasa.bg

Високотехнологично и бизнес ориентирано, ВУТП се налага сред лидерите в образованието

Всяка година хиляди млади хора поемат по своя път в живота, започвайки с най-важната стъпка – избора на образование. Знанията и уменията дават кода, през който виждаме света, а той до голяма степен определя личността. Затова и качественото образование е издигнато като толкова важна част от днешния динамичен и развит свят. От перспективата на модерния човек това, което предлага Висшето училище по телекомуникации и пощи, е уникално, не просто е крайна цел, а път, изпълнен с натрупвания, по който се срещат наука и практика и поставят основите на стабилно бъдеще.

„Бързото развитие на българската IT индустрия през последните години е доказателство за нейния висок потенциал да бъде един от двигателите на икономиката. Телекомуникациите са област, в която се влагат сериозни инвестиции, има най-ниска безработица и постоянна нужда от квалифицирани кадри“, заявява проф. д-р Миглена Темелкова, дългогодишен преподавател и ректор на ВУТП.

Тук няма таван на възможностите. Ние знаем, че е грешно индивидуалността да се поставя в калъп. Тук всеки се развива с помощта преподаватели и ментори с дългогодишен опит в науката и бизнеса. Средата предоставя всички средства за качествен учебен процес - от модерни лаборатории за практически упражнения до научни програми, които позволяват срещите на студентите с лидерите в технологичните компании. Професионалното си развитие нашите студенти намират още по време на обучението си тук, благодарение на партньорските ни компании като IBM България, DXC Technology, „Телком Инженеринг”, „АТМ Електроникс”, „Компютър 2000” и други, които предлагат стажове, стипендии и възможности за кариерно развитие.

Не на последно място са и международните проекти, в които ВУТП е активен участник. Такъв е добре познатият „Еразъм+“. Към мрежата на международните партньорства са и учебните заведения, част от Европейската асоциация на професионалното висше образование (EURASHE), към които Висшето училище се присъедини през 2020 г.

Във Висшето училище по телекомуникации и пощи ще откриете програми, специално съставени от най-добрите специалисти в сферата на комуникациите. Изключителното на специалностите във ВУТП е, че те са адаптирани изцяло спрямо съвременните изисквания на трудовия пазар и модерната технологична среда в корпорациите. Например учебният план на „Софтуерно проектиране“ е изготвен спрямо нуждите на бизнеса в сътрудничество с IT предприемачи. Специалността „Киберсигурност на високите технологии“ пък е една от най-търсените програми на ВУТП. Сред приоритетните и търсени специалности са „Смарт лидерство“ и „Компютърно администриране на софтуерни приложения“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов