Съдят баща и син за убийство на съсед

https://www.24chasa.bg/novini/article/8737713 www.24chasa.bg

Благой А. /75 г./ и 43-годишният му син Младен са предадени на съд от Окръжната прокуратура в Търговище за убийството на съсед. Двамата са привлечени към наказателна отговорност за престъпление, извършено в съучастие, съобщиха от Апелативната прокуратура във Варна.

Между бащата, сина и жертвата - Димитър Й., който живеел във фургон в съседен парцел, от години съществувала вражда. Потърпевшият пиел, не работел, често дразнел Благой. Взаимната неприязън между възрастния подсъдим и жертвата понякога ескалирала. Така на 23 септември 2016 г. Благой ударил по главата Димитър и го пробол с вила в лявата ръка.

На 20 юли 2019 г. Димитър отишъл в заведение в центъра на село Давидово. Като безработен, често съселяните му го черпели с алкохол, както и в този ден. Изпил три бири, ракия и заспал на масата. Познат го отвел в дома му, тъй като бил видимо пиян.

В двора на имота си той забелязал, че съседът Благой го наблюдава и решил да го подразни. 75-годишният подсъдим се обадил на сина си и под предлог, че не се чувства добре, го помолил да дойде в селото.

Двамата влезли в мястото на Димитър. Изключили камерите, монтирани за наблюдение на собствения им имот. Пияният мъж лежал на земята. Благой го ритнал, а след това решили да го убият, като го хвърлят в кладенеца му.

Пуснали го в кладенеца с вода около 1,5 метра, с главата надолу. Димитър ударил главата си, охлузил се в стената и се удавил.

Съдебно-медицинската експертиза сочи като причина за смъртта удавяне. Концентрацията на алкохол в кръвта му била 1,88 промила - средна степен на опияняване, посочват от прокуратурата.

Предстои делото срещу двамата да бъде насрочено за разглеждане в Търговищкия окръжен съд.