Знакова фигура в НАП подаде оставка

https://www.24chasa.bg/novini/article/8747561 www.24chasa.bg
Васил Панов

Шефът на контролните екипи Васил Панов подаде оставка

„Директорът на дирекция "Контрол" в централното управление на НАП Васил Панов напуска системата на приходната агенция по свое желание, считано от днес, 26.06.2020 г. До провеждането на конкурс длъжността ще бъде изпълнявана от Раймонда Овчарова, началник отдел към дирекция "Контрол". Това обявиха от приходната агенция след обяд в петък.

Панов е едно от знаковите лица на агенцията от над 25 години. Днес той е уведомил ръководството и веднага след това е напуснал агенцията, уточниха от приходната агенция. Говорителят на НАП не се наема да коментира мотивите за оставката.

„Натрупано напрежение и масирана злоупотреба с името ми в последните месеци“, каза за „24 часа“ Панов, но отказа повече коментари.

Близки до него споделиха, че Панов е бил много гневен от филипиките на депутата от БСП Румен Гечев, който от парламентарната трибуна при парламентарно питане по повод облагането на хазарта на няколко пъти препоръча на финансовия министър Владислав Горанов да уволни Васил Панов. Гечев подметна, че ако Панов, като представител на НАП в Държавната комисия по хазарта е „проспал от некадърност неплащането на таксите от лотариите на Васил Божков трябва да бъде уволнен. Горанов отговори при следващото питане по същата тема, като обясни на депутата, че не приема за правилно да се освобождават държавни служители без доказана вина.

Запознати споделиха още, че преди дни, след като Васил Божков пусна в фейсбук профила си снимки , от които се вижда наблюдаващият прокурор по делото на бизнесмена в Дубай, Ангел Кънев да излиза от НАП , и обясни, че са му изпратени от симпатизант, в някои медии се появили инсинуации, че Панов може да има общо с това. Тези твърдения преляли чашата на търпението на Панов и след ден размисъл той решил да напусне сам.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Това са първите снимки на снежния леопард Никс, който пристигна на 20 октомври тази година в Софийския зоопарк от зоопарка в Ихлава, Чешка република. Той е настанен в сектор Хищници в зала "Големи котки, терариум и аквариум" и засега се адаптира на спокойствие във вътрешните помещения, определени за него

Гунди се блъска в москвич на Цариградско шосе и по чудо отървава боя! Неразказваната досега култова история е от края на 60-те години. По това време Георги Аспарухов е близък с нападателя на ЦСКА Петър Жеков, с когото са съотборници в националния отбор. Двамата живеят в съседни квартали - Гунди е в "Редута", а Жеката е в близост до хотел "Плиска"

Звездата на "Манчестър Юнайтед" Аарън Уан-Бисака се забърка в грандиозен скандал. Той бе зарязан от дългогодишната си приятелка Риана Бентли, след като наяве изскочиха негови изневери. Последната му любовница се оказа моделката Марлисия Ортис. Американката обяви в онлайн интервю, че е спала с него. Мадамата