Законът на САЩ за Хонконг показва още по-ясно зловредните намерения на Вашингтон

https://www.24chasa.bg/novini/article/8751339 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Преди дни Сенатът на САЩ одобри закон, който предвижда налагането на санкции срещу китайски физически и юридически лица, финансови институции, нарушаващи автономния статут на Хонконг.

Това е поредната намеса чрез „дългата ръка" във вътрешните работи на Китай, нарушение на основните принципи на международното право и международните отношения, както и демонстрация на зловредните намерения на американските политици, чиято цел е да продължи хаоса в Хонконг, пишат от Радио Китай.

След началото на протестите в Хонконг през миналата година се засилват непрестанно опитите на външни и радикални сили, целящи отделяне на района от Китай. Те нанесоха сериозен удар върху обществените институции, прекъснаха транспорта и причиниха смъртта на невинните граждани. Продължаващият хаос в Хонконг е сериозна заплаха за националните интереси и сигурността на Китай и нито една страна на негово място не би го пренебрегнала. Както заяви бившият ръководител на Бюрото за икономическа и търговска политика на Лондон Джон Рос, никоя страна няма да приеме насилието, а Пекин има право да въведе закон и мерки за защита на сигурността в Хонконг.

Неотдавна Хонконгската фондация в подкрепа на закона на националната сигурност започна подписка по интернет против намесата на САЩ и други външните сили в делата на района. До 27 юни над 1,26 милиона хоконгци са подкрепили, което показва ясно подкрепата на широкото обществено мнение.

„Санкциите" на САЩ са безслислени, тъй като съдбата на Хонконг е в ръцете на милиардния китайски народ, включително и на неговите хонконгски граждани.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве