Изследователи на коронавируса изучават всичко - от кърмене до взривни технологии

https://www.24chasa.bg/novini/article/8754152 www.24chasa.bg
СНИМКА: pixabay

В Австралия се провеждат повече от 200 изследвания на новия коронавирус, които са фокусирани в съвсем различни

посоки от намирането на ваксина, съобщи в. "Гардиън", цитиран от БТА. 

В края на миналата седмица бе публикуван доклад на националната агенция за здравни и медицински изследвания, който прави преглед на изследванията, провеждани в страната във връзка с Ковид-19. Сред тях е анализ на препоръките за кърмене на майки с Ковид-19, друго изследване е за филтърни системи за премахване на вируса чрез климатиците, за наблюдаване на отходните води за съдържание на частици на новия коронавирус, както и експерименти за използване на технологии, прилагани за определяне на вида на експлозиви, за установяване на наличие на вируса.

"В Австралия непрекъснато започват нови научни разработки и бяхме буквално пометени от броя и мащаба им, затова помолихме екипите да споделят върху какво работят", каза Надя Левин, изпълнителен директор на националната агенция.

"Има изследвания, за които хората не биха се и досетили. Всеки ден научаваме за работа върху ваксини, но около пандемията и вируса се извършва много друга научна работа", добавя тя.

Сред изследванията има проект на университета Бонд в Куинсланд по въпроса какво да се прави, ако не бъде открита ваксина срещу коронавируса или ако се наложи да я чакаме няколко години. Целта на проекта е да се разработи план Б.

В Университета на Тасмания пък проучват дали има хора, които са по-склонни да пренасят вируса, без да проявяват симптоми на болестта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Гаджето на нападетеля на ЦСКА Али Соу се разсъблече насред полето. 19-годишната Габриела позира с оскъдно облекло в поредната си предизвикателна фотосесия. Красавицата е облечена в нещо като бански, а пишните и форми преливат от него. Тя и Соу са задно от няколко месеца, а връзката, изглежда, се отразява добре на нападателя

Международен дебют като писател тихомълком е направил Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Напук на трите си присъди и издирването от Интерпол, кокаиновият крал успява да преведе на английски и да издаде автобиографията си "Съзирам душата на България". Произведението вече се предлага в специализирани сайтове за книги из цял

По-висок от майка си вече е синът на Даниела Серданова, видя "България Днес". Младежът стърчи почти с глава над първата Мис ЦСКА. Двамата се разходиха из централните столични улици, а след това свършиха важна работа, свързана с документи. Снимки: България