„Та Кунг Пао": Разпространението на COVID-19 вероятно е започнало по-рано, отколкото смятаме

https://www.24chasa.bg/novini/article/8754377 www.24chasa.bg

В материал на хонконгския вестник „Та Кунг Пао" се посочва, че с напредването на изследванията за новия коронавирус, броят на потвърдените случаи в много държави трябва да бъде ревизиран и те вероятно ще се окажат доста повече, отколкото сочат официалните данни към момента.

Така например, японският министър на здравеопазването, труда и благосъстоянието Катцанобу Като съобщи наскоро, че в началото на миналата година Червеният кръст в страната е установил два положителни резултата за COVID-19 от 500 кръвни проби от района Канто, което представлява 0,4% от общия им брой. В същото време първият потвърден случай на новия коронавирус в страната е от 16 януари тази година при китайски гражданин, живеещ в префектура Канагава, който се е завърнал от Ухан, а първият смъртен случай е също в този район на 13 февруари.

Испански вирусолози са открили новия коронавирус в проба от отпадъчни води в Барселона през март 2019 г., а първото вътрешно предаване на COVID-19 в страната е при германски турист, диагностициран като носител на вируса на 31 януари тази година на остров Гомера.

Известно е също, че през ноември миналата година кметът на град Белвил в американския щат Ню Джърси – Майкъл Мелхам е бил заразен с новия коронавирус, както и че според френска болница, проучване на 2456 ренгенови изображения на гръден кош сред хора със съмнения, че са носители на вируса, показва, че заразата може да бъде проследена най-рано до 16 ноември 2019 г.

След избухването на пандемията от новия коронавирус, учени от целия свят се опитват да установят неговия произход. Това е изключително трудна задача и все още е рано да се правят заключения, но натрупването на нова информация вероятно ще накара страните да ревизират данните си и да продължат да засилват сътрудничеството за справяне с болестта.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве