ЕК одобри помощ до 800 хил. за 1500 фирми (Обзор)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8756911 www.24chasa.bg

Еврофондовете да не се намаляват, поиска Борисов от Шарл Мишел

1500 средни фирми в България могат да получат помощ до 800 000 евро, след като Европейската комисия одобри предложената от правителството схема на стойност 200 млн. лв.

Помощта ще е достъпна за всички фирми без тези от селското стопанство, финансите и хазарта. Целта на схемата е да осигури ликвидност на компаниите.

“Предстои да разширим обхвата на подпомаганите сектори. Вече стартира и програмата за подкрепа на микро- и малки предприятия. По нея бизнесът ще може да получи между 3 и 10 хил. лв. безвъзмездна помощ”, коментира новината от Брюксел премиерът Бойко Борисов.

Предложените от ЕК фондове за кохезионната и селскостопанската политика да не бъдат намалявани заради схемите за подхомагане на икономическото възстановяване на ЕС от кризата, причинена от COVID-19, поиска премиерът във видеоразговор с председателя на Европейския съвет Шарл Мишел. Новият бюджет на ЕС ще е тема на първия присъствен съвет на евролидерите на 17 и 18 юли в Брюксел.

16,7 млрд. евро от фондовете и 12,3 млрд. по плана за възстановяване на ЕС трябва да получи България според предложението на ЕК от края на май.

ЕС да финансира проекти за “зелена” енергия и в региони, които до момента не са развивали въглищни централи, поиска още Борисов от Шарл Мишел по отношение на т.нар. Зелена сделка.

Инструмент за засилване на реформи и стимулиране на частните инвестиции ще предложи Мишел на съвета в средата на месеца. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве