Намериха втори отровен суматрански тигър

https://www.24chasa.bg/novini/article/8756940 www.24chasa.bg
Представител на вида суматрански тигър. СНИМКА: Пиксабей

Втори суматрански тигър, който по всяка вероятност е бил отровен, беше открит мъртъв за по-малко от седмица, заявиха индонезийските власти, предаде Франс прес.

Това е нагледно доказателство за заплахата, тегнеща над този защитен вид, който в наши дни наброява само неколкостотин екземпляра. "Не открихме нито капан, нито наранявания по тялото на хищника", обясни Хади Сойфан, отговорен служител в агенцията за защита на природата в провинция Ачех Юг на остров Суматра. Той открил трупа на животното в близост до местна ферма и в момента се провежда аутопсия.

При споменатите два случая тигрите са били отровени, след като са нападнали добитък на местните. Тези случаи свидетелстват за изострящите се конфликти между хората и дивите животни в този архипелаг от Югоизточна Азия, припомня БТА.

Миналата седмица заровеният труп на суматрански тигър самец беше открит в националния парк Батанг Тадис в северната част на остров Суматра. Местни жители твърдят, че животното е било отровено от фермери, защото посягало на добитъка им.

Конфликтите между тигри и хора възникват вследствие на обезлесяването в полза на плантациите с палмово олио, което изкарва хищниците извън естествения им хабитат и ги приближава до населените от хора зони.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

На 11 и 12 юли в студийния комплекс на Фен Фолк ТВ в София се проведоха селекциите за допускане до участие в "Детски Пирин Фолк" и Конкурсите за нова авторска песен и изпълнителско изкуство на "Пирин Фолк" Сандански 2020. Силната притегателна сила на фестивала събра на едно място участници от 8 до 80 години – всеки от тях силно мотивиран да се

С влогърство може да се живее в България КОЙ Е ТОЙ Слави Панайотов е най-известният и успешен влогър у нас. По-известен е и като Слави The Clasher, основател на едноименния български YouТube канал в мрежата за споделяне на видеосъдържание. Роден е през 1986 г. в Пловдив, завършва университет в Холандия със специалност хотелиерство и туризъм

Спортът е здраве! Спортът е дълголетие! Да бъдеш активен е от съществено значение, поради толкова много причини. Поддържането на добра форма е само една от тях. Хората, които спортуват редовно, както и професионалните спортисти знаят, че бягането и бързото ходене са сред най-полезните активности за нашето здраве