Мащабна операция на турската полиция с още девет страни срещу наркотрафика

https://www.24chasa.bg/novini/article/8758822 www.24chasa.bg

При операция на турските сили по сигурността под кодовото название "Блато" са били разкрити редица канали на наркотрафик, задържани са 67 души и са иззети над 70 милиона турски лири приходи от наркотрафик.

Турският министър на вътрешните работи Сюлейман Сойлу посочи, че това е най-мащабната операция в републиканската история на Турция, предаде БТА. 

"До този момент не е имало толкова голяма по мащабите си операция в страната. Нанесохме много силен удар върху престъпната организация, която се занимава не само наркотрафик, но и с нелегален трафик на оръжия. Ще продължим борбата и занапред със същата решимост, за да пресушим каналите", заяви турският министър.

По думите му операцията по проследяването е започнала преди една година и е осъществена съвместно със службите на девет страни - Холандия, Белгия, Испания,

Италия, Чили, Еквадор и Бразилия.

Двама от босовете на организацията били осъдени по на 26 години затвор в Холандия и Бразилия и се издирвали с червена бюлетина от Интерпол.

Разследването в Турция се провеждало в пълна тайна. Преди около два месеца турската полиция прихванала важна свръзка с организацията и започнало разплитането на каналите и връзките.

Турските сили започнали операцията тази сутрин в 4.30 часа в 11 окръга на страната в координация с републиканската прокуратура в Анкара. Освен специализираните полицейски екипи за борба срещу наркотрафика и организираната престъпност, в операцията участвали и екипи на жандармерията.

Задържани са общо 67 души, между тях са босовете на турския клон на организацията, единият от които е с прякор Падишаха.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на