"Сирк дю солей" подаде документи за банкрут

https://www.24chasa.bg/novini/article/8758903 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Канадската групировка "Сирк дю солей ентъртейнмънт" подаде документи за защита при несъстоятелност, защото заради пандемията от COVID-19 спектаклите й бяха отменени, а артистите останаха без работа, съобщиха Асошиейтед прес и Ройтерс.

"Нулевите приходи заради наложеното отменяне на всичките ни спектакли поради COVID-19 накараха ръководството да действа решително, за да защити бъдещето на компанията" - каза главният изпълнителен директор Даниел Ламар.

Компанията е подписала споразумение с инвеститорите - TPG Capital, китайската Fosun International Ltd и канадския пенсионен фонд според което групировката ще поеме задълженията й и ще инвестира 300 милиона долара, за да може да бъде подновена дейността й, предава БТА.

Кредиторите вероятно ще приемат сделката. В резултат те ще получат около 45 процента от дяловете на компанията. TPG, Fosun и канадският пенсионен фонд притежават мажоритарен дял в "Сирк дю солей" от 2015 г.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена