Фандъкова избрана за важен европейски пост - изпълнителен президент на Съвета на европейските общини и региони

https://www.24chasa.bg/novini/article/8759596 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив

Кандидатурата на столичния кмет бе издигната от Националното сдружение на общините у нас

Столичният кмет Йорданка Фандъкова е избрана за изпълнителен президент на Съвета на европейските общини и региони (СЕОР). Номинацията и е издигната от ръководството на Националното сдружение на общините в България, научи “24 часа”.

Съветът на европейските общини и региони е най-старата и най-голямата неправителствена организация на местните и регионални власти в Европа. В СЕОР членуват 60 национални асоциации от 41 европейски страни, които представляват над 100 000 общини, градове и региони.

Организацията има важна роля за защитата на интересите и приоритетите на местните и регионалните власти и за обмен на опит между членовете, което е особено важно в момент на пандемия и усилията за по-голяма подкрепа на местните власти за по-бързото им възстановяване след кризата.

Изпълнителните президенти на СЕОР са шестима - кметовете на две големи европейски столици – Париж и Лисабон, кметовете на Гданск и Утрехт и президентът на Конгреса на местните и регионалните власти на Съвета на Европа. Ролята на изпълнителните президенти е политическа и е насочена към засилване влиянието на Съвета на европейските общини и региони в международен плана.

Издигането на кандидатурата на Фандъкова за престижния пост е възможност за привличане на общественото внимание към ролята и потенциала на българските местни власти. Кандидатурата й е била подкрепена единодушно от членовета на Изпълнителното бюро на СЕОР на заседанието на 26 юни. На него е бил подчертан нейният дългогодишен политически опит и приносът й за динамичното развитие на София.

Очаква се кандидатурата на Фандъкова да бъде одобрена от политическия комитет на СЕОР в края на септември.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едва два дни изкара извън килията соченият за авер на Митьо Очите - Юмер Мехмед! Малко след като апелативният спецсъд пусна бургазлията под домашен арест с електронна гривна за проследяване, той е изненадан вкъщи по пантофи с нов чифт белезници. Ченгетата заключват Юмер като заподозрян за отглеждане на марихуана

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на