Петър Ненов от Свищов, за чието помилване лобирал Бобоков, дарил 2 коли на полицията

https://www.24chasa.bg/novini/article/8759822 www.24chasa.bg

Той е осъден за данъчни измами

Българинът Петър Здравков Ненов, за чието помилване Пламен Бобоков лобирал пред Пламен Узунов, е предаден на съд за данъчни измами от румънската Национална дирекция за борба с корупцията през 2011 г.

Ненов бил администратор на фирма, занимаваща се с търговско посредничество. Той бил обвинен, че е ощетил румънския държавен бюджет с близо 8,4 милиона леи, или над 2 милиона евро, чрез укриване на данъци и такси.

Според прокурорите в периода декември 2003 - юни 2004 г. обвиняемият в качеството си на управител на фирма "Сервобалкан Ком" ООД е продал стоки на стойност 33 пъти по-голяма от покупната цена и не е отчел в счетоводството на фирмата тези търговски операции и реализираните приходи.

Делото се разглеждало от съда в Букурещ.

Името на Петър Ненов, който от години живеел в Букурещ, се появява през 2011 г. в сайтове и по друг повод.

От публикации тогава става ясно, че в навечерието на професионалния празник на служителите от МВР - 5 юли, той дарил на свищовските полицаи два автомобила. Дарението е  от неправителствената организация “Международна агенция за превенция на престъпността” със седалище в Букурещ. 

Агенцията била създадена през 2009 г. и се представлява от 43-годишния тогава Петър Ненов. Той е роден през 1968 г. 

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена