Фейсбук ще дава приоритет на информации с източник от първа ръка

https://www.24chasa.bg/novini/article/8760596 www.24chasa.bg
Фейсбук ще дава приоритет на информации, базиращи се на източник от първа ръка и написани от идентифицирани журналисти СНИМКА: Pixabay

Социалната мрежа Фейсбук ще дава приоритет на информации, базиращи се на източник от първа ръка и написани от идентифицирани журналисти. Това се казва в изявление на социалната мрежа, която се опитва да направи чистка на дезинформацията и на заблуждаващото съдържание, предаде Франс прес.

"От днес актуализираме начина, по който новините се подреждат в новинарския ни раздел News feed, за да се изкачат нагоре автентични репортажи и статии, публикувани по прозрачен начин", се казва в изявление на Фейсбук.

Когато различни статии са публикувани за една и съща новина, алгоритъм ще открие онази, която е най-често цитирана като източник на информацията и ще направи така, че тя да се появява най-отгоре, отбелязва БТА.

Фейсбук обаче пояснява, че е въпрос на личен избор какво четат потребителите и повечето информации, които хората виждат в техния News Feed идват от източници, които те следват, или от източници, които техни приятели следват и това няма да се промени.