Над 50% от жителите на Токио са против провеждането на игрите догодина

https://www.24chasa.bg/novini/article/8761393 www.24chasa.bg
Повече от половината жители на Токио са против провеждането на олимпийските игри догодина СНИМКИ: Ройтерс

Повече от половината жители на Токио са против провеждането на олимпийските игри догодина. Това показва проучване на "Киодо" и телевизионната станция Tokyo MX, извършено по телефона, съобщи специализираният сайт insidethegames.biz.

Заради пандемията игрите бяха преместени за 2021 г., но съмненията за провеждането им остават заради евентуални нови вълни на коронавируса. В последните дни в Токио са отчитани по над 50 нови заразени, като броят е най-голям от началото на май, когато страната беше в извънредно положение.

Според информацията в изследването са участвали 1030 души, като 51.7% от тях са заявили, че форумът трябва да бъде повторно отложен или отменен. От анкетираните 46.3% искат летните игри да се проведат догодина, отбелязва Дневник.

От запитаните 27.7% желаят събитието да бъде отменено, а 24% са на мнение, че то трябва да бъде отложено. Тази опция беше отхвърлена от организаторите и Международния олимпийски комитет (МОК). Според председателя на организацията Томас Бах игрите пренасрочването на игрите не може да продължи вечно.

От хората, които виждат зелена светлина за провеждането на форума през 2021 г., 15.2% смятат, че събитието трябва да се проведе в пълния си формат. Други 31.1% искат рамката по организацията да се стесни, като вече се гледа към "опростени" олимпийски игри.

Бъдещето на игрите в Токио е водеща тема на изборите за губернатор на Токио, които ще се състоят в неделя. Юрико Койте изглежда, че ще получи втори мандат, като един от кандидатите за поста Таро Ямамото се обяви за отмяна на олимпийския форум.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Едра милинка накрак хапна актьорът Ивайло Вълчев, забеляза "България Днес". С къси дънки, които отдалеч изглеждаха като изцапани с вар, и до модерното си возило озвучителят на реклами и сериали блажено се наслади на тестеното изделие. За финал съвестно си изхвърли найлоновата торбичка и с пълен стомах продължи да обикаля по задачи

За сватба се стяга голямата щерка на изчезналия "кокаинов крал" Евелин Банев-Брендо! След като миналото лято се сгоди на острова на звездите - Миконос, сега Александра Банева се готви да мине под венчило със своя избраник. Наследницата дори е раздала поканите за тържеството, доверяват запознати. Кой точно е годеникът и както върви бъдещ съпруг на

Спецчасти с автомати задържаха мъже в различни части на България. Всички са свързвани с Васил Божков и сочени за неговите "десни ръце". Имената на част от тях излязоха в списък с бивши ченгета, близки до хазартния бос. Арестите започнаха сутринта, по времето, когато Васил Божков съобщи, че съдът е отменил вземането на лиценза на "Еврофутбол" (виж