Пак хванаха мигранти в комион с дини, този път на ГКПП "Илинден"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8762698 www.24chasa.bg

Трети случай на заловени нелегални мигранти в комион с дини разкриха в Пиринско.

Снощи петима мигранти са заловени на ГКПП "Илинден". Те били скрити в товарен камион, който е превозвал дини. По първоначална информация те са пакистански граждани. Двама от тях са имали документи и са били в лагер в Гърция, самоличността на останалите трима се установява. По случая е образувано досъдебно производство под наблюдението на Районна прокуратура-Гоце Делчев.

"Гранична полиция" ще направи пръстови отпечатъци, за да се установи самоличността. Товарният камион е с българска регистрация и е пътувал от Гърция за България. Шофьорът обяснил, че мъобще не е разбрал кога и как са се качили бежанците, но тепърва ще се установява дали е така.

В края на миналата седмица на ГКПП Кулата бяха засечени два подобни случая. В два камиона, пълни с дини, които пътували от Гърция за Полша, бяха намерени по петима мигранти. Оказа се, че наистина единият шофьор не е разбрал кога са се качили бежанците. Те признали, че са платили по 800 евро на трафикант, който ги накарал да чакат на паркинг заспиване на шофьора и им помогнал да се качат.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена