Няма четци на кодовете за туристи, затова гърците пускат само през "Кулата"?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8762769 www.24chasa.bg

От днес влизането в Гърция от България ще е възможно само през граничен пункт "Кулата-Промахон". Това трябва да става след попълване на специален онлайн формуляр поне 48 часа преди пътуването. В електронния вид на декларацията е посочен само ГКПП "Кулата-Промахон", което означава, че през другите пунктове няма да се разрешава влизане в Гърция.

След попълването на електронния формуляр всеки получава код, който трябва да разпечати или на хартия, или да запази в мобилния си телефон. На случаен принцип на границата гръцките власти ще проверяват за този код. Ако остане само този разрешен за влизане в Гърция пункт, то опашките се очаква в края на седмицата да станат огромни, но и много българи ще се откажат от плаж на Бяло море.

"Някой ни каза, че причината да не са отворени другите пунктове за туристи, била, че там граничните власти още не разполагали със специални четци за кодовете. Не знаем дали е така", коментираха пътуващи за Гърция през "Кулата".

Дали това е така и дали ще се отворят и други пунктове, все още не е ясно.

През ГКПП "Илинден-Ексохи" се пропускат само товарни камиони и сезонни работници срещу представен документ.

На ГКПП "Кулата" днес няма опашки от леки коли и минаването става бързо. Камионите обаче са оформили близо 5 км колона.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена