От събота затварят за ремонт нов участък от бул. "България"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8762874 www.24chasa.bg
Йорданка Фандъкова СНИМКА: Архив

До седмица София готова със списък с обекти, за които ще иска заем от Европейската инвестиционна банка

От събота ще бъде затворен за ремонт нов участък от бул. "България" в София. Ще се рабти в трасето между булевардите "Тодор Каблешков" и "Гоце Делчев". Това съобщи столичният кмет Йорданка Фандъкова, която провери ремонта по булеварда. Там се работи в участъка от околовръстния път до моста в "Бояна" в посока център.

"Дейностите се изпълняват в срок. Очаквам участъкът да е готов до средата на юли и да пуснем движението. Едновременно с това ще започнем работа и по следващите участъци, за да използваме месеците юли и август, когато обичайно трафикът е по-малък. От събота започва работата в участъка на булеварда от бул. "Тодор Каблешков" до бул. "Гоце Делчев". Извинявам се за неудобствата, които ще причиним, защото там движението е натоварено. То ще се премести във вече ремонтираното платно. Ще се работи интензивно. След приключването на този участък дейностите ще се изместят от Околовръстния път до бул. "Тодор Каблешков". Ремонтът на целия участък в посока център трябва да приключи през втората половина на август. Ако остане време ще започнем и последният участък от булеварда в обратната посока, ако не - ще го оставим за следващото ляро. С ремонта на бул. "България" ще сме изпълнили обновяване на всички големи ключови булеварди в София", обясни Фандъкова.

В момента тече разширението на бул. "Тодор Каблешков" - един от стратегическите проекти за разширението на вътрешния ринг. Започнаха и работите по последният участък от бул. "Монтевидео", където беше изграден нов 4-лентов булевард. Ремонт тече и по бул. "Искърско шосе", очаква се да стартира работа и по част от бул. "Асен Йорданов".

"Подготвяме искането за инвестиционен заем от Европейската инвестиционна банка. До края на следващата седмица ще е готов списъкът с инфраструктурните обекти, за които ще кандидатстваме за финансиране. Един от тях е бул. "Тодор Каблешков". Гворим само за стратегически обекти, които ще облекчат трафика и за такива, които ще направят София още по-зелен град. като например изграждането на зеления ринг", уточни Фандъкова.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Отстранени по различни причини съдебни заседатели провалят дела и ги връщат в изходна позиция. Това от своя страна налага повтаряне на проведени вече процесуални действия - разпити на свидетели, приемане на експертизи и др. Резултатът е влачене с години на делата, а през изтеклото време вече далите обяснения пред магистратите често "забравят"

От присъда затвор доживот е на път да се измъкне доайенът сред наркотрафикантите Огнян Атанасов, който международните ченгета определят като Балканския или Петричкия Ескобар. Най-тежкото наказание е дадено от Апелативния съд в Солун на 57-годишния мафиот от село Тополница. Освен тази присъда Ескобара има още две за трафик на дрога

Тежка промоция за пловдивската си резиденция е обявил Цар Киро, показа проверка на "България Днес". Самозваният ромски монарх е извадил за продан притежаваната от него седеметажна сграда в центъра на града, става ясно от сайт за имоти. Обявената цена е 2 млн. лева. Макар и висока, сумата на практика е солидно намалена