Радио Китай: Защо ККП успява?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8766643 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

На 1 юли 2020 г. се навършиха 99 години от основаването на Китайската комунистическа партия. От 50-членна организация в началото тя се превърна в най-голямата политическа партия в света. Защо ККП успява? Целият свят търси отговор на този въпрос, пише Радио Китай.

Генералният секретар на ЦК на ККП Си Дзинпин посочи, че от основаването си, ККП си е поставила за цел щастието на китайския народ и възраждането на нацията, и през изминалите сто години тя работи всеотдайно за реализирането на тази своя мисия, водейки народа по пътя на национално освобождение и независимост, строителството на държавата, провеждането на политиката за реформи и отваряне, в резултат на което Китай се превърна във втората по големина икономика в света.

В борбата с епидемията от новия коронавирус, ККП постави на първо място здравето на народа и се опитваше да спасява всеки един живот. Под правилното ръководство на ЦК на ККП, оглавяван от Си Дзинпин, 1,4 милиарда китайци успешно овладяха епидемията само за три месеца.

Най-голямата световна консултантска компания „Едман" публикува доклад за доверието на гражданите към властта, според който през март, доверието на китайците в правителството им е достигнало 90%, като за трета поредна година страната е на първо място в света по този показател. Това доверие именно е най-голямата подкрепа за управлението на ККП.

Успехът на ККП през изминалите сто години се дължи и на социализма с китайска специфика. Ли Чън, директор на Центъра за Китай "Джон Торнтън" към института „Брукингс", коментира, че ККП е проучила уникален път на развитие, който отговаря на реалностите в Китай. Практиката доказа, че този път е подходящ избор за страната.

Трябва да се отбележи, че ККП не само се стреми към благополучието на китайския народ, но и се фокусира върху бъдещото развитие на човечеството. Генералният секретар на ЦК на ККП Си Дзинпин подчерта, че като най-голяма политическа партия в света, ККП се стреми към щастието на китайския народ, възраждането на китайската нация и към мира и развитието на човечеството. Инициативата на ККП за изграждане на общност на споделена съдба е вписана в съответните резолюции на ООН, а „Един пояс, един път" се превърна в най-големия обществен продукт за целия свят. Всичко това показва, че ККП интегрира развитието на Китай със света, показвайки висока степен на отговорност за бъдещето на човечеството. В тази връзка генералният секретар на Африканския национален конгрес на ЮАР Магасул посочи, че основаването на ККП е изключително важно не само за китайската нация, но и от голямо историческо значение за света.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12