$5 трилиона e бил обемът на електронната търговия в Китай през 2019 г.

https://www.24chasa.bg/novini/article/8766878 www.24chasa.bg
Снимка: Pixabay

Електронната търговия в Китай е продължила да се развива бързо през изминалата година, въпреки икономическите проблеми и нестихващите търговски конфликти, сочи доклад на Министерството на търговията.

Според него Китай разполага с най-големия в света сектор за електронна търговия, в който през 2019 г. са били заети около 51,26 милиона души, сделките са били на стойност 34,81 трилиона юана (около 5 трилиона долара), а онлайн продажбите на дребно – 10,63 трилиона юана, което представлява ръст от 16,5% на годишна база. Това съобщи Радио Китай.

Електронната търговия е допринесла значително за „насърчаване на потреблението, стабилизиране на външната търговия, облекчаване на бедността и увеличаване на заетостта" и играе „ключова роля за осигуряване на стабилно и висококачествено развитие на китайската икономика", се посочва в доклада.

В същото време Китай е създал двустранни механизми за сътрудничество в областта на електронната търговия с 22 държави. През 2019 г. са одобрени и 24 нови пилотни зони за електронна търговия, с които общият им брой към момента е 59.

От началото на годината електронната търговия играе важна роля за гарантиране на доставките, улесняване възобновяването на работата и стимулиране потреблението на фона на епидемията от COVID-19, се казва в доклада.

Министерството обещава повече мерки за насърчаване на дигитализацията на традиционните индустрии и осигуряване на висококачествен растеж на сектора на електронната търговия.

В края на миналата година потребителите на интернет в Китай са били над 900 милиона, се казва още в доклада на министерството.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12