Прокуратурата възложи на министър Ангелкова да провери плажовете

https://www.24chasa.bg/novini/article/8767979 www.24chasa.bg
Министърът на туризма Николина Ангелкова СНИМКА: Архив

ВАП сезира министъра на туризма Николина Ангелкова и председателя на КЗП за проблеми и закононарушения по черноморските плажове, съобщиха от държавното обвинение, цитирани от БТА.

Прокуратурата се е самосезирала по информация в медиите, с която се провокирали съмнения за неспазване на нормативноустановени изисквания при ползване на морските плажове и нарушаване на потребителските права.

Министърът на туризма трябва да извърши проверка заради данни за ограничаване и затрудняване на свободния и безплатен достъп до плажовете, за създаване на пречки за свободно разполагане на плажни принадлежности (чадъри, шезлонги, постелки, плажни дюшеци и други), за нарушаване на изискването за размера и местоположението на зоната за свободното им разполагане от посетителите на морския плаж, както и за неизпълнение на задължението за предоставянето на плажни принадлежности от концесионерите на цени по-малко от 50 на сто от цените за сезон 2019 г. или от максималните цени по съответния договор.
КЗП трябва да провери за нарушения на Закона за защита на потребителите, отнасящи се за събиране на такси за услуги, цените на които не са предварително обявени по начин видим и достъпен за потребителите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда