Путин благодари на съгражданите си за подкрепата и доверието

https://www.24chasa.bg/novini/article/8768895 www.24chasa.bg
Владимир Путин СНИМКА: Ройтерс

Руският президент Владимир Путин благодари днес на своите сънародници за одобряването на поправките в конституцията, предаде ТАСС.

"Искам да се обърна с думи на благодарност към гражданите на Русия, искам да кажа "много ви благодаря" за подкрепата и доверието", заяви Путин при откриването на заседанието на организационния комитет "Победа" - съвещателен и консултативен орган към президента на Руската федерация, предава БТА. 

Той припомни, че преди многократно е говорел за необходимостта от "усъвършенстване на политическата система и укрепване на социалните гаранции", както и за затвърждаване на "суверенитета, териториалната цялост, нашите духовни, исторически и нравствени ценности". По думите му след разпада на Съветския съюз е минало "съвсем малко време по историческите критерии и несъмнено съвременната Русия все още се намира в стадия на формиране и утвърждаване".

Същевременно руският президент изрази разбиране към хората, които на допитването са гласували против промените в конституцията. "У нас все още има много нерешени проблеми; това е вярно, хората често се сблъскват с несправедливост, бездушие, безразличие, все още мнозина живеят трудно и с проблеми, а на нас, ръководството на страната, често ни се струва, че правим всичко възможно", каза Путин и добави: "Но не, животът показва друго, животът показва, че ние често не довършваме работата, а трябва да действаме по-бързо, по-точно, по-организирано, по ефективно."

Путин констатира, че резултатите от всенародното гласуване показват, че голямото мнозинство от гражданите на Русия вярват, че управляващите могат да работят по-добре, за да оправдаят "високото доверие на хората".

В своето изказване руският президент благодари няколко пъти на своите сънародници, но не спомена промяната в конституцията, която хипотетично ще му позволи да се кандидатира за още два мандата на поста до 2036 г., отбелязва Франс прес.

Поправките в основния закон бяха одобрени на всенародния вот със 77,92 процента от гласовете. Опозицията разкритикува резултата като "огромна лъжа" и "фалшификация".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане