Ад по пътя за Гърция, сърбите пак тръгнаха на Бяло море през "Кулата" (Обзор + снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8768915 www.24chasa.bg
СНИМКИ: Авторката

Километрични опашките от леки и товарни автомобили се оформиха в четвъртък на ГКПП Кулата, ден след като Гърция обяви, че оставя само този пунк за влизане на леки коли от България.

Стотици леки автомобили и камиони бяха блокирани по над 6-7 часа на автомагистрала "Струма", като колоната на моменти през деня стигна 15 км. Дори в часовете по обед се стигна до том, че за първи път колоната от леки коли да е по-дълга от тази с тирове, които обикновено държат "първенството".

"В тази жега, с деца в колата сме блокирани от сутринта. Това е подигравка с пътуващите", гневяха се изнервени пътници в адската жега на шосето.

Нашите гранични екипи работят с пълен капацитет, но преминаването се затруднява от проверката на документите, които изискват гръцките гранични власти. От друга страна ситуацията се усложни следобед и от в пъти увеличения туристопоток. В петък се очаква обстановката да стане още по-непоносима.

Сред чакащите освен българи и румънци има и много сърби. Въпреки, че Сърбия не е от ЕС, гърците пропускат техни туристи. Но пък Гърция затвори изненадващо техния ГКПП Евзони със Северна Македония, откъдето досега минаваха сърбите. На Евзони те са били връщани от гръцките власти и оттам пътуват до Петрич и Кулата, за да влязат в Гърция. Допълнително забавя минаването през пункта и проверката на случаен принцип от страна на гърците на електронния код, който всеки трябва да има, след попълнена декларация поне 48 часа преди пътуването. На сръбските пътници се правят и избирателно тестове за коронавирус.

Така целият туристически трафик от Сърбия, Румъния и България се насочи към единствената сигурно отворена врата към Бяло море - Кулата.

Екипи на полицията също са на място, за да регулират движението и организацията по престоя на колоната. Товарните автомобили са престроени в аварийната лента, леките автомобили са в средната лента за движение, а лявата е свободна за автомобили със специален режим на движение.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под карантина е поставена скандалната силиконка Анита Мейзер на Хаваите. Това се е наложило заради пандемията. За неволите си, съпътствали поредното й екзотично пътуване, сексбомбата споделя в социалната мрежа. Мейзер отпътувала към Хаваите от Лас Вегас. Някогашната миска тихомълком се изнесе в столицата на хазарта

Певицата Милена Славова е била спряна с колата й от полицаи и глобена без никакво нарушение, твърди самата тя. Дори й било предложено да си избере санкция, за да й е по-евтино. "Тези "другари" ме спряха и ме попитаха за какво искам да ме глобят! Аз попитах защо трябва да ме глобяват, като всичко ми е наред

Съпругата на Георги Илиев преди време взриви мрежата с емоционален пост - навремето с любовта му притежавала света, а сега имала пари, но се чувствала бедна Мая Илиева се завърна в България. Вдовицата на покойния Георги Илиев от няколко седмици е в София и вероятно не смята скоро да напуска страната