narod.bg регистриран от шеф на жълт сайт, а руснакът Низол взема по 300 лв., за да оглави всяка от 57-те фирми

https://www.24chasa.bg/novini/article/8769757 www.24chasa.bg
Русислав Димитров казва, че вече няма общо с narod.bg. СНИМКА: ЛИЧЕН ПРОФИЛ ВЪВ ФЕЙСБУК

Съсобственикът на

hotarena.net продал медията

на “момчета” във Франция,

които се занимават със

SEO оптимизация

Съсобственик на светския сайт hotarena.net е регистрирал домейна на narod.bg, който “прати” Бойко Борисов в болница и принуди Иван Гешев да се обяснява, че не е пазил като униформен гард Тодор Живков.

Русислав Димитров потвърди това пред “24 часа”, но бил продал вече името на медията на млади български програмисти, които живеят във Франция.

“Хареса ми името narod.bg, затова го регистрирах”, обясни съсобственикът на hotarena.net. Този жълт сайт публикува информация за красавици и фолкпевици, споделя новини за извънбрачни връзки на популярни хора и всякакви интриги от хайлайфа. Наскоро hotarena.net се забърка в измислена история за Васил Михайлов, който уж търсел пари за очна операция. Дори започна кампания за набиране на средства за големия актьор, но след като инициаторите разбраха, че новината е менте, я спряха и върнаха парите на дарителите.

“Докато притежавах narod.bg, сайтът не е бил пускан - не е имало съдържание. Продадох го на тези момчета, занимават се с програмиране и SEO (оптимизация за търсачки)”, допълни Димитров. Запитан от “24 часа” защо споделя публикации на narod.bg във фейсбук страницата на hotarena.net, обясни, че дописките му допадали. 

За да придобие домейна на narod.bg, Димитров е ползвал нотариално заверено пълномощно, подписано от Николай Низол. Сайтът официално е собственост на “Хаки фиш” ЕООД - част от фирмената империя на руснака, роден в България: цели 57 компании!

Един факт от историята на Димитров за програмистите във Франция прави впечатление. Фейсбук страницата на narod.bg се поддържа от 2-ма души. Те са избрали да останат скрити, но социалната мрежа показва локацията им - България. Възможно е момчетата да са наели компания да се занимава с дигиталния маркетинг във Франция, но не е логично, защото ако са специалисти по оптимизация, имат умения и за поддържане на фейсбук страници.

Официалният собственик на narod.bg Николай Низол изобщо не знае кой е Русислав Димитров.

“Не съм го чувал това име, нито съм виждал човека”, разясни Низол пред “24 часа”. В 11,30 часа преди обед той се появи на среща с репортер на вестника с чаша ракия. Именно качественият алкохол е ключът към придобиването на тези 57 фирми в България.

“Виж сега, идват в кръчмата, носят готови документи и ми дават 300-400 лв., за да ми прехвърлят фирма”, обяснява своя бизнес нюх Низол. “Аз съм гладен, нямам пари, и приемам офертите”, разказва руснакът. Всеки път се появявал различен човек, искал да преснима личната му карта и още същия ден Низол се сдобивал с нова фирма. Започнал да приема подобни оферти около 2003 - 2004 г. 

Заради разностранният му бизнес го викали редовно в следствието, прокуратурата и полицията. “Питат ме познавам ли някакви хора, аз им казвам, че не знам кои са. Досега обвинение нямам, на всички им е ясно, че тия компании не са мои”, разказва 57-годишният мъж.

Междувременно сайтът narod.bg продължава с измислени новини. Един от новите хитове е, че САЩ гласят ген.-майор Венцислав Мутафчийски за премиер. Доверил им го бивш депутат, за “доказателство” прилагат снимки от посещението на US посланичката у нас Херо Мустафа във ВМА, чийто шеф е председателят на Националния оперативен щаб. Планът на американците бил Борисов да подаде оставка, но да не се стига до предсрочни избори. Вместо това парламентът щял да гласува нов кабинет начело с Мутафчийски.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане