Словения вади Хърватия, Франция и Чехия от списъка на "сигурните страни"

https://www.24chasa.bg/novini/article/8770098 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Словения ще извади Хърватия, Франция и Чехия от своя списък на "сигурните страни" за пътуване в условията на пандемията от новия коронавирус, съобщи националната информационна агенция СТА, цитирана от ДПА.

Всички, които пристигат в Словения от въпросните три държави, ще бъдат поставяни под карантина за две седмици, каза говорителят на словенското правителство Желко Качин. Той отбеляза, че изискването няма да важи за граждани на Словения, предава БТА.

Решението, което е било взето заради влошаването на епидемиологичната ситуация в тези три страни, ще влезе в сила от събота, уточни Качин.

В същото време той съобщи, че Словения ще включи Нидерландия и Белгия в "белия списък" на сигурните държави.

Качин повтори предупреждението към словенските граждани да не пътуват до страните от Западните Балкани извън Европейския съюз - Сърбия, Северна Македония, Босна и Херцеговина, Косово и Албания - заради бързо влошаващата се ситуация с коронавируса там.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда