Публикуваха решението на съда за "Еврофутбол", не е окончателно

https://www.24chasa.bg/novini/article/8771594 www.24chasa.bg
Снимка Архив

Административният съд в София отмени решението на Държавната комисия по хазарта, с което през март е отнет лицензът на "Еврофутбол". Решението на съда е от 1 юли и не е окончателно, а Комисията по хазарта дори е осъдена да плати 50 лв. разноски по делото.

Решението е публикувано на страницата на Административния съд.
В решението си от март ДКХ е записала, че на "Еврофутбол" е съставен Акт за установяване на публично държавно вземане в размер на близо 330 млн. лв. Той в момента се оспорва в съда, но все още няма влязъл в сила съдебен акт. Заради неплащането на акта от ДКХ са взели решението за отнемане на лиценза.

Според "Еврофутбол" това е твърде тежка мярка, която води до "преустановяване на дейността на дружеството, причинява вреди на всички служители, партньори и клиенти на дружеството".

По делото е станало известно още, че от "Еврофутбол" са поискали да предоставят обезпечение за гарантиране на евентуалното бъдещо вземане за посочената в акта сума от 328 882 670, 98 лв. Видно от становище на ТД на НАП "Големи данъкоплатци и осигурители", това предложение не е било прието.

Според съда решението на ДКХ за отнемане на лиценза е в противоречие със закона. Съдия Луиза Христова се мотивира, че просрочените задължения на дружеството, с невлязъл в сила акт, не могат да бъдат основание за отнемането на лиценза му. Освен това ДКХ нямала правомощия да поиска обезпечение на задължението, преди то да е безспорно установено.

Обвиняемият бизнесмен Васил Божков е публикувал тази сутрин решението на съда в страницата си във социалната мрежа "Фейсбук".

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Актрисата Саня Борисова и рапърът Кристо прекараха няколко дни заедно на тузарския гръцки остров Миконос, научи "България Днес". Дестинацията се превръща в една от най-актуалните за родните знаменитости, откакто нискотарифна компания пусна директни полети от София и обратно. Миналия вторник рано сутринта Саня и Кристо се появяват заедно на

В сериозно положение изпадна фолклегендата Сашка Васева. Певицата не успя да събере пари за лечение на очите си, а заради коронавируса не я канят и на участия. "Пари за лечението на слепотата ми нямам. Направих кампания за събиране на средства, за да отида в клиника в Германия, но резултат няма. Хората вероятно са в затруднено положение и нямат

Прахът на обичаната народна певица Христина Лютова беше разпръснат в Родопите. "Гласът на Родопа планина", както приживе беше наричана изпълнителката, почина през месец май тази година - 12 дни преди да отпразнува 80-ия си юбилей. Предсмъртното й желание е да бъде кремирана, а прахът й да бъде разпръснат от планинския рид Кайнадина