Радев: Много пъти съм помагал на български фирми, комуникирам по различни начини

https://www.24chasa.bg/novini/article/8771890 www.24chasa.bg
Румен Радев
Румен Радев СНИМКА: Дима Максимова

Нищо секретно няма в чата между президента и бизнесмена Пламен Бобоков и, ако прокуратурата го покаже в цялост, ще се види, че в него няма нищо нередно. Това заяви държавният глава във Велико Търново. "Единственият начин прокуратурата да покаже, че не действа селективно и манипулативно под нечий диктат, е да публикува пълния чат. В противен случай щe стане ясно, че се режисира поредният медиен скандал около президентството, за да се отвлече вниманието оттам, където са тежките проблеми в областта на управлението на държавата", каза Радев.

Според него упоритият отказ да се разследват сигналите за фрапантни злоупотреби, които вече отеквали и в чуждите медии, и в европейските институции, показва, че държавното обвинение е подменило конституционната си мисия с тази да осигурява безнаказаност на корупцията по високите етажи на властта.

Радев каза, че няма никакви притеснения, относно съдържанието на тези чатове. Той отказа да каже, какво се съдържа в отговорите му до Бобоков. "Чакам прокуратурата да докаже, че не действа селективно и манипулативно. На ход е прокуратурата", отново призова президентът.
Той посочи още, че многократно е лобирал за български фирми в чужбина, като водел със себе си големи бизнес делегации, а дали е помагал конкретно на Бобоков щяло да стане ясно от целия чат, който прокуратурата трябва да публикува.

Румен Радев каза, че многократно е търсен за подкрепа от български бизнесмени и комуникира по различни начини с тях. "В наше време има много форми на комуникация. Мога да кажа, че много много хора искат срещи с мен", допълни президентът

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка