„Алибаба" и „BMW" ще изградят съвместна иновационна база в Шанхай

https://www.24chasa.bg/novini/article/8774686 www.24chasa.bg

„Алибаба груп" в петък сключи стратегическо партньорство с германския автомобилен производител „BMW" за създаването на съвместна иновационна база в Шанхай за китайския интернет и стартиращите в автомобилния бизнес компании.

Намиращият се в зоната за икономическо и технологично развитие „Дзинцяо" нов обект ще си сътрудничи с платформата за облачни изчисления „Alibaba Cloud" и „BMW Startup Garage", чрез който немската компания установява сътрудничество със стартиращите компании.

През следващите три години съвместната иновационна база ще предостави на 300 компании технически ресурси и услуги, свързани с облачните изчисления, дигитализацията, авангардните автомобилни технологии, както и техническо обучение и консултации.

С офисна площ от над 5000 кв.м базата ще бъде отворена за стартиращите екипи и очаква поне 30 висококачествени проекта. За някои научно-технически разработки е предвидена и финансова подкрепа.

Като зона за развитие на държавно ниво, „Дзинцяо" е превъзходна възможност за развитие на индустрии в сферата на електронната информация и автомобилите.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Рапърът Кристо не е пропял канцонети, но все пак мина на италианско, видяха топпапараците на "България Днес". Звездата, който е по-прочут с гаджетата си с еднакви имена, отколкото с парчетата си, седна на чиния спагети в столицата с другар. Че не е захвърлил рапа в името на операта и канцонетите, Кристо демонстрира в типичния си стил на обличане

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12