За ден починалите с потвърден COVID-19 в Италия са 21

https://www.24chasa.bg/novini/article/8775746 www.24chasa.bg
Животът в Италия на практика се върна в предишното си русло при спазването на хигиенните норми и профилактика. Снимка Ройтерс

Броят на починалите в Италия с потвърден Ковид-19 е нараснал през последното денонощие с 21, съобщи днес министерството на здравеопазването, цитирано от ТАСС, предава БТА.

Смъртните случаи в страната от причиняваното на новия коронавирус заболяване са 34 854.

Заразените с вируса в Италия са се увеличили за последните 24 часа с 235 до общо 241 410.

От началото на пандемията в страната са оздравели 191 944 души, от които през последното денонощие - 477.

Животът в Италия на практика се върна в предишното си русло при спазването на хигиенните норми и профилактика, за да не се допусне ново разпространение на заразата. На различни места се регистрират отделни епизодични огнища, много от които са свързани с внасяне на вируса от страни извън ЕС, отбелязва ТАСС.

От 1 юли в Италия е разрешено влизането и излизането на граждани на държави от така наречения зелен списък (Алжир, Австралия, Канада, Грузия, Тайланд, Япония, Черна Гора, Мароко, Нова Зеландия, Руанда, Сърбия, Република Корея, Тунис и Уругвай) но те задължително трябва да спазват 14-дневна карантина. Изключение се прави при краткотрайни пътувания.

Губернаторът на област Венето, Лука Дзая, изрази възмущение от факта, че местен предприемач, върнал се от Босна с коронавирус, отказал да бъде настанен в болница. Той предложи да бъде въведена съдебна отговорност за нарушаване на предписана карантина