Бащата на Борис Джонсън: Отидох в Гърция, за да подготвя вилата за наем

https://www.24chasa.bg/novini/article/8775936 www.24chasa.bg
Стенли Джонсън. Снимка Инстаграм

Бащата на британския премиер Борис Джонсън защити днес решението си да пътува до Гърция въпреки съветите на правителството британците да не ходят в чужбина, ако не е необходимо, в условията на пандемията от новия коронавирус, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

В четвъртък гръцките власти потвърдиха, че Стенли Джонсън, който другия месец навършва 80 години, е пристигнал в страната, вероятно през България.

Бащата на британския премиер, който се намира в областта Пелион, Северна Гърция, където има вила, уверил репортери, че е пътувал по бизнес.

"Не зная каква е реакцията на британската общественост. Дойдох тук, за да внеса ред в къщата на спокойствие", казал Джонсън. Той уточнил, че иска да подготви вилата за отдаване под наем в условията на пандемия.

Препоръката на британското правителство към гражданите на страната да не пътуват до Гърция без важна необходимост отпадна чак от днес.

Попитан вчера за поведението на баща си, Борис Джонсън лаконично препрати репортера да пита лично него.

Министърът на транспорта Грант Шапс от своя страна коментира, че Стенли Джонсън е имал право да пътува до Гърция, тъй като правителството само е отправило съвет, а не е наложило забрана.
Броят на починалите от Ковид-19 във Великобритания се е увеличил през последното денонощие с 67, съобщиха днес здравните власти. С това общият брой на смъртните случаи в страната от причиняваното от новия коронавирус заболяване достигна 44 198.

Великобритания е на трето място в мрачната статистика след Съединените щати и Бразилия.

Броят на потвърдените заразени с коронавируса в страната е нараснал днес с 624 до общо 284 900. Великобритания е на осмо място в света по този показател.

Днес страната премина към нов етап от нормализирането на живота, с отварянето на пъбовете, хотелите, фризьорските
салони, кината и музеите.