Полицаи протестираха в деня на МВР

https://www.24chasa.bg/novini/article/8777247 www.24chasa.bg
СНИМКА: Pixabay

Синдикална федерация на служителите в МВР /СФСМВР/ изрази надеждата още през идната седмица преговорите с политическото ръководство на министерството да продължат по същество. Днес, в деня на Министерството на вътрешните работи, полицаи и пожарникари се събраха в градинката до сградата на МВР, за да изразят неудовлетвореността си от работата на част от администрацията на ведомството, предава БТА.

Ние сме тук, за да заявим достатъчно гласно и публично крайното си недоволство от три административни дирекции и най-вече от Дирекция "Правно-нормативни дейности" и да демонстрираме готовността си докрай да настояваме за промяна в стила на работа на тази администрация, каза Валентин Попов - председател на УС на Синдикална федерация на служителите в МВР. По думите му от години представители на административните дирекции излизали извън правомощията им определени със Закона за МВР и правилника му. В свои становища, в ущърб на икономически и професионални права на служителите, си позволяват да подвеждат и да заблуждават политическото ръководство на МВР, каза той и допълни, че е крайно време "полицаят и пожарникарят да престанат да бъдат заложници на чиновника".

Надяваме се, че още през следващите дни ще продължи процесът на преговори между нас и Министерството, като този път нещата вече преминат към решаването на конкретни проблеми с ясни параметри и срокове, допълни Попов.

Той посочи, че имат добър диалог и достатъчно добра чуваемост с министър Младен Маринов и е убеден, че преговорния процес ще продължи.

Зам.-председателят на УС на СФСМВР Илия Кузманов посочи, че сред проблемите им с администрацията са въпросите, свързани с начина на разпределение на 10-процентното увеличение на заплатите в публичния сектор, както и компенсацията на извънредния труд на служителите, които са на ненормиран работен ден.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Кой като нея! Антония Петрова пори южните морета с яхта и семейство! "Семейство Батинкови плаваме и ветроходстваме по архипелаг Спорадите! Стартирахме от Волос, през всички интересни точки в континенталната част на юг, до островите Скопелос, Скиатос, Алонисос, Скирос и още много необитаеми острови, до които може да се стигне само с яхта

Под наем е обявена луксозната резиденция на Евелин Банев-Брендо, показа проверка на "България Днес". Две години след мистериозното изчезване на осъдения в три държави "кокаинов крал" ултраскъпата му къща си търси нови обитатели, става ясно от обява в близка до него агенция за недвижими имоти. Исканата цена за наем е умопомрачителните 6000 евро (12

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина