Кандидатът на ГЕРБ за шеф на КЕВР се отказал. Стартират нова процедура

https://www.24chasa.bg/novini/article/8778697 www.24chasa.bg
Пламен Младеновски

Пламен Младеновски, кандидатурата на парламентарната група на ГЕРБ за председател на Комисията за енергийно и водно регулиране, се е отказал. Това става ясно от съобщение на председателя на енергийната комисия в парламента Валентин Николов. В профила си във фейсбук той написа:

За мое най-голямо съжаление, Пламен Младеновски заяви, че ще се оттегли от процедурата за избор на председател на КЕВР! Неговите мотиви са: наложеното мнение в обществото, че изборът ще бъде осъществен нагласено, а не на база неговите експертни качества! Пожелаваме успех на Пламен! Ще бъде стартирана нова процедура!".

Пред "24 часа" Николов потвърди отказа на Младеновски, заяви, че вероятно той е очаквал по-голяма подкрепа на експертното начало. 

Председателят на енергийната комисия в парламента поясни, че ще завърши процедурата по избор на кандидатурите за другите четирима членове на комисията. Вероятно през септември ще се проведе нова процедура за избор на председател на КЕВР. 

Младеновски беше единственият предложен за председател на регулатора. Той е шеф на дирекция "Електроенергетика и топлоенергетика" в КЕВР.