Полицаи и пластмасови младоженци на сватбите в Турция заради COVID-19 (Снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8778902 www.24chasa.bg
Сватба в Турция СНИМКИ: РОЙТЕРС

"Сватбена полиция" ще следи спазването на правилата срещу разпространението на коронавируса в Турция, пише в. "Тюркийе".

Практиката за присъствие на полицаи е въведена пилотно в окръг Газиантеп, но се предвижда да обхване и други населени места, където се наблюдава нарастване на заразените с коронавирус.

Задачата да осигурят спазването на мерките срещу COVID-19 на сватбените тържества е възложена на 67 екипа на полицията, съставени от 229 служители от силите за охрана на обществения ред. На някои места в страната провеждането на традиционните сватби по улиците е изобщо забранено, предава БТА.

Сватба в Турция СНИМКИ: РОЙТЕРС
Сватба в Турция СНИМКИ: РОЙТЕРС

В Газиантеп при отсъствие на подходящи места на открито, сватбени тържества ще могат да се провеждат в училищните дворове, каза валията на окръга Давут Гюл.

Полицаи и пластмасови младоженци на сватбите в Турция заради COVID-19 (Снимки)

През следващите дни специализирания Научен съвет за борба с COVID-19 ще се занимае с темата за сватбените и други подобни масови тържества. Затягането на контрола идва на фона на снимки и видеозаписи на сватби, годежи, погребения и изпращане на войници, на които не се спазват никакви мерки за социална дистанция, нито останалите препоръки на властите срещу разпространението на коронавируса.

Полицаи и пластмасови младоженци на сватбите в Турция заради COVID-19 (Снимки)

"Тюркийе" напомня, че турският президент Реджеп Тайип Ердоган също беше казал, че е издал разпореждания за задържането в Истанбул на участници в масови тържества за изпращането на войници.

В Бурса пък силите на реда са прекъснали сватбено тържество, на което не били спазвани мерките за безопасност, пише още "Тюркие". Полицаите отцепили района, спрели музиката и предупредили по звуковата уредба, че тържеството може да продължи единствено при спазване на мерките и без традиционните хора.

В. "Акшам" отбелязва, че вече не булката и младоженецът, а пластмасови манекени ще бъдат окичвани с накити според традицията на турските сватби, така че да бъдат спазени мерките срещу разпространението на коронавируса. Истинските булка и младоженец ще приемат поздравления от своята маса, без директен контакт с гостите на тържеството, уточнява изданието.

Вестникът помества и снимка, на която един от гостите с маска на лицето закичва руса булка манекен в сватбена рокля, а до нея стои младоженецът манекен в официално облекло, докато на заден план реалните младоженци се веселят на масата си.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда