„Хуауей" остава отворена за дискусии с британското правителство

https://www.24chasa.bg/novini/article/8779206 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Китайската технологична компания „Хуауей" обяви в неделя, че остава „отворена за дискусии" с британското правителство и работи в тясно сътрудничество със своите клиенти на острова, за да намери начини да се справи с американските ограничения, така че Лондон да продължи да бъде лидер в 5G мрежите, предава радио Китай.

През януари правителството на Борис Джонсън обяви новите си планове за защита на телекомуникационната мрежа на страната, които се смята, че ще ограничат ролята на „Хуауей" в изграждането на 5G мрежата в страната. Според медийни информация, очаква се по-късно този месец властите да обявят и конкретните мерки в тази насока.

В изявление в неделя Виктор Джан, вицепрезидент на „Хуауей", заяви: „Смятаме, че е твърде рано да се определи въздействието на предложените ограничения, които не се отнасят до сигурността, а до пазарната позиция. Всички наши водещи продукти и решения използват технология и компоненти, над които правителството на Обединеното кралство има строг надзор. Нашата технология вече се използва широко в 5G мрежи в цялата страна и е помогнала за свързването на хората по време на карантината".

Главният директор за технологиите на британското поделение на „Водафон" Скот Пети предупреди в интервю за „Файненшъл таймс", че на надеждите на Великобритания да бъде лидер в 5G технологията ще бъде сложен край, ако правителството отстрани „Хуауей" от телекомуникационната инфраструктура на страната. „Великобритания ще изгуби водещата си роля в 5G, ако мобилните оператори бъдат принудени да отделят време и пари за подмяна на съществуващо оборудване", посочи той.

Китайската технологична компания оперира на британския пазар от около две десетилетия. Тя има 1600 души персонал във Великобритания и доставя телекомуникационно мрежово оборудване за всички основни мобилни и широколентови услуги в страната.

Неотдавна „Хуауей" обяви, че ще изгради съвременен център в Кеймбридж, който ще се фокусира върху изследванията, разработката и производството на оптични устройства и модули.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под карантина е поставена скандалната силиконка Анита Мейзер на Хаваите. Това се е наложило заради пандемията. За неволите си, съпътствали поредното й екзотично пътуване, сексбомбата споделя в социалната мрежа. Мейзер отпътувала към Хаваите от Лас Вегас. Някогашната миска тихомълком се изнесе в столицата на хазарта

Певицата Милена Славова е била спряна с колата й от полицаи и глобена без никакво нарушение, твърди самата тя. Дори й било предложено да си избере санкция, за да й е по-евтино. "Тези "другари" ме спряха и ме попитаха за какво искам да ме глобят! Аз попитах защо трябва да ме глобяват, като всичко ми е наред

Съпругата на Георги Илиев преди време взриви мрежата с емоционален пост - навремето с любовта му притежавала света, а сега имала пари, но се чувствала бедна Мая Илиева се завърна в България. Вдовицата на покойния Георги Илиев от няколко седмици е в София и вероятно не смята скоро да напуска страната