Радио Китай: „Спящият зад волана" Майк Помпео докъде ще докара САЩ?

https://www.24chasa.bg/novini/article/8779221 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

4-ти юли е Денят на независимостта на САЩ. През последните три дена броят на новоувеличените случаи на заразени с новия коронавирус в САЩ надвиши 50 000. Заедно с това продължават протестите срещу расовата дискриминация и полицейското насилие. Американски интернет потребители нарекоха Майк Помпео и други американски политици „спящи зад волана шофьори ".

По въпроса за епидемията и расовата дискриминация Майк Помпео не прави нищо, но в същото време не спира с нападките срещу Китай. Неотдавна той за пореден път очерни ККП и се опитва да предизвиква разединение между партията и китайския народ. Той обвини Китай в „заплаха за света". Това е доказателство за неговия начин на мислене от времето на Студената война, предаде радио Китай.

Като най-голямата управляваща партия в света в продължение на близо сто години ККП винаги представлява и поддържа интересите на китайския народ и се ползва с доверието и подкрепата на китайския народ.

Според публикувания от консултантската компания Edelman Public Relations Worldwide през март доклад, процентът на доверието на китайците в правителството е достигнал 90%. Доклад на независим сингапурски орган показва, че в сравнение с останалите страни по света, китайският народ е най-доволен от усилията на своето правителство за овладяване на епидемията.

Всички виждат, че действията за превенция на заразата от новия коронавирус в САЩ не са ефективни. Някои политици са пристрастени към прехвърлянето на отговорността за бездействието си върху Китай. Американски медии коментират, че заради лични интереси американските политици игнорират живота на хората.

Фактите ясно показват, кой допринася за международното сътрудничество в борбата с пандемията и кой го подкопава.

Като страна, която първа постави под контрол епидемията, Китай представи своята инициатива и предложения за международното сътрудничество в борбата с пандемията на срещата между ръководителите на Г-20 и на специалната среща между Китай и Африка.

Какво правят САЩ, които са на водещо място в света в областта на медицината и научните изследвания? Те не само спряха финансирането на СЗО, но и не изпълниха ангажиментите си за международната помощ. Американското правителство изгони незаконните преселници, в резултат на което вирусът се разпространи и застраши световното обществено здравеопазване.

Пред непрекъснато увеличаващия се брой заразени с новия коронавирус и демонстрациите срещу расовата дискриминация, Майк Помпео и неговите съмишленици не се ли срамуват от поведението си? Време е да се събудят, да поемат в правилния път и спрат да насочват САЩ към пропастта.

(От Радио Китай)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Под карантина е поставена скандалната силиконка Анита Мейзер на Хаваите. Това се е наложило заради пандемията. За неволите си, съпътствали поредното й екзотично пътуване, сексбомбата споделя в социалната мрежа. Мейзер отпътувала към Хаваите от Лас Вегас. Някогашната миска тихомълком се изнесе в столицата на хазарта

Певицата Милена Славова е била спряна с колата й от полицаи и глобена без никакво нарушение, твърди самата тя. Дори й било предложено да си избере санкция, за да й е по-евтино. "Тези "другари" ме спряха и ме попитаха за какво искам да ме глобят! Аз попитах защо трябва да ме глобяват, като всичко ми е наред

Съпругата на Георги Илиев преди време взриви мрежата с емоционален пост - навремето с любовта му притежавала света, а сега имала пари, но се чувствала бедна Мая Илиева се завърна в България. Вдовицата на покойния Георги Илиев от няколко седмици е в София и вероятно не смята скоро да напуска страната