СДС настояват за затягане на мерките

https://www.24chasa.bg/novini/article/8780321 www.24chasa.bg
Румен Христов Снимка: Архив

СДС настояват за затягане на мерките заради растящия брой на заразените. Пред БНР  лидерът на СДС Румен Христов обясни: „България, която се даваше за пример, в момента изостава. Средно заразените са на над 350 на 1 млн. души население за месец юни, а в Германия са около 145 на 1 млн. души население, а масовите събития, които у нас отдавна са разрешени, там ще бъдат позволени от есента“.

В предаването „12+3“ Христов допълни: „Искаме по-строг контрол на спазването на т.нар. „социална дистанция“. Много от сервитьорите са без маски, шлемове, ръкавици. Искаме да се ограничи събирането на големи групи хора... Трябва да има присъствие на органите на реда в кварталите с рискови групи. Настояваме и за по-стриктно прилагане на санкциите за нарушителите“.

По думите на Христов в малките населени места контрол изобщо липсва: „Отваряйки по-широко всички дейности в България, от СДС имаме опасения, че ще ни затворят отвън“.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда