По тъмно карат в пранги и белезници в София върховния прокурор Асенов, обвинен за хулиганство в болница

https://www.24chasa.bg/novini/article/8781845 www.24chasa.bg
Георги Асенов

Поне 3 денонощия ще прекара в ареста върховният прокурор Георги Асенов заради хулиганстването си в болницата в Плевен. Той бе арестуван в нощта срещу неделя, а прокуратурата го е задържала за 72 часа.

Само преди 3 седмици - на 10 юни, Асенов бил повишен от окръжен прокурор в Плевен до върховен обвинител. На 4 юли бил в родния си град, а вечерта отишъл в болницата.

Още на входа се спречкал с охранители, отказал да спазва правилата за достъп и им наредил да напуснат. Дори започнал да удря със служебната си карта един от пазачите по лицето. Колегите му се опитали да го озаптят.

Тогава Асенов грабнал телефона на един от тях и го счупил. “Знаете ли кой съм аз, бе? Ще видите какво ще ви се случи, аз съм прокурор!”, крещял той.

Още тогава Георги Асенов бил задържан, а на място пристигнала Илияна Кирилова - шефката на Софийската градска прокуратура, която разследва магистрати за некорупционни престъпления.

Случаят възмути и главния прокурор Иван Гешев, който туитна, че поведението на Асенов е недопустимо.

След като прекарал 24 часа в килия в Плевен, Асенов бил окован в белезници и пранги, качен на бус на Главна дирекция “Охрана” и докаран в ареста в София, тъй като прокуратурата го е задържала за 72 часа. Във вторник магистратите ще преценят дали да искат постоянен арест на колегата си.

Той е обвинен в хулиганство и повреждане на телефон. Заради виковете си обвинителят рискува до 2 години затвор, а за счупения апарат може да получи до 5 г. решетки.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Надя Панкова Използването на дезинфектанти по време на коронаистерията е намалило с 50% проявите на други заразни болести извън COVID-19. Това обяви вчера доц. д-р Ангел Кунчев на първия уебинар, организиран по темата коронавирус съвместно с Националната пациентска организация и БЧК. "Докато няма лекарство или ваксина

С маска от собствената си кола излиза бившата депутатка от НДСВ Антония Първанова, видя зоркото око на "България Днес". За да свърши свои делови ангажименти, тя залага на лятна визия. Въпреки критиките, които имаше към мерките заради вируса, Първанова стриктно ги спазва. СНИМКИ: "България

Нищожен шанс да си събере глобите от близо 40 млн. лева заради аферата с "Мини Бобов дол" има държавата, показа проверка на "България Днес". С решение на спецализирания наказателен съд огромните санкции трябва да се платят от бившия министър на икономиката и енергетиката Румен Овчеров и ексшефа на държавните мини Пламен Евтимов