Буря с порой над София, удари и градушка, улици-реки, метрото наводнено (Видео+снимки)

https://www.24chasa.bg/novini/article/8782345 www.24chasa.bg

Силна буря се разрази тази вечер над София. Пороен дъжд  превърна улиците на столицата в реки. В много райони бе прекъснато електрозахранването.

Гръмотевици трещяха над София, светкавици раздираха небето. 

В някои части на града е имало градушка. Ледените зърна са били с големината на лешник, съобщиха читатели.

Дъждовете предизвикаха наводнения в много части на столицата. Метрото на НДК е пълно с вода, както и подлезът на Орлов мост. 

Перловската река излезе извън коритото си, а бул. "Евлоги Георгиев" се превърна в река. Еднометрова вълна там е помела над 10 автомобила.

Има закъсали коли под моста на бул. "България" и околовръстното. Наводнено е и околовръстното на кръговото за "Драгалевци".

Всички екипи на пожарната и аварийното звено на общината работят по сигнали за наводнени обекти и завирявания от силната буря над София.

До 22.30 ч са получени над 65 сигнала за завирявания, наводнени имоти и обекти в районите „Триадица“, „Красно село“, „Витоша“, „Люлин“ и др..Получен е сигнал за паднал гръм на търговски обект на бул.“България“, което е причинило наводняването му.

Временно е спряно движението по бул. “Евлоги и Христо Георгиеви” в района на Военна академия заради излизане на Перловска река от коритото й, съобщиха от пресцентъра на Столична община.

Екипи на ЧЕЗ работят за отстраняването на аварии по електропреносната мрежа в районите „Триадица“, „Слатина“ и др.

Затруднено е преминаването в ниските части на града. Затворен за движение е транспортният тунел на НДК. В момента е променен маршрутът на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“. Тролейбусите от линия 2 и 9 в посока кв.“Борово“ се движат през ул.“Григор Начевич“.

На отделни метростанции по време на бурята влезе вода през входовете, която в момента се почиства. Движението на метрото не е спирало. По време на бурята бяха променени маршрутите на трамваи №1, 6, 7 и 10. В момента е променен маршрутът на трамваите по линии 11 и 12, които се движат до метростанция „Хан Кубрат“.

Временно с прекъснато електричество на части от “Хаджи Димитър”, “Хладилника”, “Кръстова вада”, “Манастирски ливади”, “Св. Троица” и др. Екипи на ЧЕЗ работят по отрасняване на авариите. 

Затруднения на движението имаше на бул.“България“, както и на бул. „Цар Борис III“ и бул. „Никола Петков“ в посока кв. "Княжево", където трамваите от линии 4, 5 и 11 ще въртят на бул.“Никола Петков“.

Насочени бяха аварийните екипи на „Столичен електротранспорт“.

Очаква се и утре времето в София да е лошо, с дъждове.

                                                                                                   

Буря с порой над София, удари и градушка, улици-реки, метрото наводнено (Видео+снимки)

Буря с порой над София, удари и градушка, улици-реки, метрото наводнено (Видео+снимки)

Буря с порой над София, удари и градушка, улици-реки, метрото наводнено (Видео+снимки)

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

С опасност за живота си и в грубо нарушение на пътя изпъкна топмоделката Ивайла Бакалова в центъра на столицата, видя зоркото око на "България Днес". За да стигне до колата си, миската пресече натоварената ул. "Г.С. Раковски", като рискува живота си и мина буквално пред засилил се камион. След като притича на високите си токове

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда