Радио Китай: Лъжите на Помпео за Синдзян ще навредят единствено на имиджа му

https://www.24chasa.bg/novini/article/8783526 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Превантивните мерки са изключително важни в борбата с тероризма, а чрез развитието на икономиката и подобряването живота на хората ще се премахнат първопричините за него. В очите на държавния секретар на САЩ Майк Помпео обаче всичко това е изкривено, пише Радио Китай.

Наскоро той отново се впусна в разсъждения с клевети за съществуването на т.нар. „принудителен труд и мащабни задържания“ в Синдзян и други места в Китай, както и за превантивните мерки на Китай срещу тероризма и екстремизма, с което грубо се намесва във вътрешните работи на Китай. Това е знак за злонамерените му опити да подкопае просперитета и стабилността в Синдзян и да ограничи развитието на Китай.

Международната общност като цяло подкрепя мнението, че свързаните със Синдзян въпроси нямат нищо общо с правата на човека, етносите или религиите, както твърдят някои американски политици, а по-скоро с борбата с тероризма и сепаратизма. За да изкорени напълно тероризма, сепаратизма и екстремизма, китайското правителство предприема редица мерки за подобряване на образованието и насърчаване на заетостта.

Практиката доказа, че подпомагането на етническите групи в трудоустрояването е ефективна мярка за постигането на стабилно развитие и солидарност между жителите на Синдзян. В четирите префектури на Южен Синдзян индустриализацията и урбанизацията са относително изостанали, а броят на работните места е ограничен. Управата на Синдзян-уйгурския автономен район активно предприема мерки за трудоустрояването на местните жители, за да гарантира изцяло правото им на работа.

По време на 44-ата сесия на Съвета на ООН по правата на човека 46 държави потвърдиха своята недвусмислена подкрепа към политиката на Китай за управлението в Синдзян. До този момент над 70 делегации от над 1000 души от 91 държави са посетили автономния район. Всички те са на мнение, че си струва международната общност да се поучи от опита на Китай в борбата с тероризма и екстремизма.

В момента епидемичната ситуация в САЩ е сериозна, а протестите в знак на расовата дискриминация не престават. Помпео и други американски политици не само не се интересуват от заразата, но вместо това фабрикуват слухове и насърчават тероризма в други страни. Пред реалността, че Синдзян просперира и се развива, колкото по-пълно е представянето на техните лъжи, толкова по-пълно ще излязат на показ истинските им лица. С тези свои действия американските политици ще навредят единствено на имиджа си и ще продължат да водят към влошаване на обстановката в собствената им държава.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Певицата Милена Славова е била спряна с колата й от полицаи и глобена без никакво нарушение, твърди самата тя. Дори й било предложено да си избере санкция, за да й е по-евтино. "Тези "другари" ме спряха и ме попитаха за какво искам да ме глобят! Аз попитах защо трябва да ме глобяват, като всичко ми е наред

Съпругата на Георги Илиев преди време взриви мрежата с емоционален пост - навремето с любовта му притежавала света, а сега имала пари, но се чувствала бедна Мая Илиева се завърна в България. Вдовицата на покойния Георги Илиев от няколко седмици е в София и вероятно не смята скоро да напуска страната

Санта Китана в садо-мазо изпълнение, обиди валят по неин адрес заради вулгарното видео Скандалът продава и точно на това залага най-новата певица на родния небосклон - Санта Китана. Гола и вулгарна, изпълнителката демонстрира провокацията си в новото си видео към песента "Гола икона". Облечена само по ефирен костюм, изработен от камъни