Китай се надява Франция да направи независим избор за 5G и „Хуауей“

https://www.24chasa.bg/novini/article/8783566 www.24chasa.bg
СНИМКА: Радио Китай

Пекин се надява Франция да може „да направи независим избор въз основа на собствените си интереси“ и предостави отворена, безпристрастна и недискриминационна бизнес среда за компании от всички страни, включително Китай, заяви говорителят на Външно министерство Джао Лидзиен на вчерашната си редовна пресконференция, предава Радио Китай.

По-рано ръководителят на френската агенция за киберсигурност ANSSI Гийом Пупар заяви в интервю за вестник „Лез Еко“, че няма да има пълна забрана за използването на оборудване на „Хуауей“ при изграждането на 5G мрежите в страната, но „операторите, които понастоящем не работят с „Хуауей“, ги насърчаваме да не го правят“.

„Разработването и използването на надеждни и сигурни 5G мрежи ще бъде резултат от консултации, съвместно изграждане и споделяне между страните. Френското правителство многократно заявява, че няма да предприема дискриминационни мерки срещу конкретни държави и компании във връзка с 5G мрежите, както и че няма да изключва „Хуауей“. Надяваме се Франция да запази обективното си и справедливо отношение, да вземе своето решение въз основа на собствените си национални интереси и осигури открита, безпристрастна и недискриминационна бизнес среда за компаниите от всички страни, включително Китай“, заяви Джао Лидзиен.

По-рано контролираният от френската държава телекомуникационен оператор Orange избра „Нокиа“ и „Ериксон“ за изграждането на своята 5G мрежа.

ПОСЛЕДНО ОТ последно от 24 Часа

Защитни гащеризони срещу коронавирус ще дари фирма "АПОЛО" на правителството на Ливан. След трагедията на 4 август тази година, когато мощен взрив разтърси столицата Бейрут и десетки хора загинаха, а хиляди бяха ранени, страната повече от всякога има нужда от международна подкрепа. В тежки времена на пандемия и последствията от трагедията "АПОЛО"

Майка мечта си има певицата Йоана Драгнева, видя зоркото око на "България Днес". Изпълнителката, която през 2019 г. роди за първи път, има силна подкрепа от майка си, която е неотлъчно до нея в отглеждането на дъщеричката й. Докато Драгнева разцъква из телефона си, майка й бута количката на бебето и го разхожда

Звездата на "Комиците" Васил Драганов не може да си почине и на плажа, видяха топпапараците на "България Днес". Дори на пясъка на Корал със семейството си комикът не успя да се отърве от фенове, след като вместо релакс с бира в ръка Драганов се наложи да прави селфита с малчугани и почитатели с телефон в ръка